Të ftohtit dimëror që këtyre ditëve të janarit ka nisë të përfshijë disa rajone të Europës dhe të botës, ka ndikuar, pa humbur kohë, në lëvizjen e çmimeve të energjisë elektrike në bursat ndërkombëtare të energjisë. Sot, në mëngjes në tregjet europiane të rrymës janë ofertuar sasitë e energjisë të dedikuara...
Frika nga recesioni nuk është aq e fortë sa të ndalojë punëtorët në të gjithë globin që të kërkojnë punë të reja në 2023, sipas LinkedIn, me një varg punëtorësh që kërkojnë në heshtje të përmirësohen në mënyrë që të ndjekin pozicione me më shumë para dhe të çojnë...
Në Turqi dhe Argjentinë, çmimet janë tepër të larta. Situata në Kinë gjithashtu mund të ndikojë në të gjithë botën. Të gjithë janë të frustruar kur shohin çmimet e ushqimeve në supermarkete. Njerëzit në vendet me ekonomi të përparuara, të cilët ankohen për inflacionin njëshifror në vendin e tyre, nuk...
Objektivat kryesorë të Sheriatit janë që të sigurojnë mirësi për njerëzit dhe mbrojtjen e tyre nga korrupsioni dhe e keqja, që jeta e njerëzve të vazhdojë e lumtur dhe e papenguar. Objektivat e Sheriatit përfshijnë edhe sferën e transaksioneve dhe aktiviteteve financiare. Gjithashtu rregullojnë qëllimet kryesore të rregullimit ligjor, që...
Një përqindëshi më i pasur në botë kanë rrëmbyer gati dy të tretat e pasurisë së re prej 42 trilion dollarësh të krijuar që nga viti 2020, tha Oxfam në një raport të ri të publikuar që përkon me takimin vjetor të Forumit Ekonomik Botëror (WEF) në Davos, Zvicër. Sipas...
Këtu janë disa sekrete që banka juaj nuk do t’ju tregojë kurrë, por që mund t’ju bëjë një konsumator më të mirë. Disa sigurime janë të padobishme Nëse keni marrë një kartë krediti nga banka juaj, bankieri mund t’ju ketë ofruar lloje të ndryshme sigurimesh. Sipas ekspertëve, disa produkte sigurimesh janë...
Një recesion i afërt, një krizë energjetike, inflacion që mbetet konstant deri në vitin 2024. Për të gjitha këto arsye, viti 2023 pritet të jetë një vit me lëkundje të forta. Luhatshmëria e kursit të këmbimit ka një ndikim të drejtpërdrejtë në kushtet e përgjithshme ekonomike dhe veçanërisht në zinxhirin...
Në veri të Australisë janë gjetur disa monedha që datojnë 600 vjet para zbulimit të këtij kontinenti nga kapiteni James Cook. Pesë monedha të bakrit të gjetur në veri të Australisë, mund ta ndryshojnë historinë e shkruar të këtij vendi. Deri më sot, është besuar se origjina e këtyre monedhave vjen...
Pas miratimit të monedhës së përbashkët europiane në Kroaci ka një rritje të madhe të çmimeve, veçanërisht për ushqimet dhe shërbimet. Rritjet janë konsideruar të pajustifikuara nga qeveria, e cila ka paralajmëruar të ndërhyrje në ditët në vijim. Shumica e rritjeve të çmimeve e kanë tejkaluar logjikën e konvertimit të monedhës,...
Për herë të parë që nga viti 2017, zviceranët janë të shqetësuar për gjendjen e tyre financiare. Sipas një sondazhi të Institutit Innofact, 27.5% e të anketuarve besojnë se gjendja e tyre financiare do të përkeqësohet në vitin 2023. Në një anketë përkatëse për vitin 2022, kjo përqindje ishte...