Ka ikur koha kur bitcoin, etheriumi dhe kriptovalutat e tjera mund të mendoheshin si një kënd i veçantë i tregjeve financiare. Në një raport të ri, Bordi i Stabilitetit Financiar (FSB) – një organ ndërkombëtar që bashkon rregullatorët e 24 vendeve dhe juridiksioneve – tha se tregu i kriptovalutave “me...
Sam Bankman-Fried (30), miliarderi i dytë më i pasur i kriptomonedhave në botë dhe njeriu i 60-të më i pasur në planet, sipas listës së fundit të revistës Forbes, planifikon të dhurojë 99 për qind të pasurisë së tij, e cila vlerësohet në 24 miliardë dollarë. Ai do të mbajë...
Rritja e shpejtë e kriptomonedhave në vitet e fundit është parë nga shumë njerëz si një flluskë spekulative. Megjithatë, pasqyron gjithashtu skepticizmin në rritje në monedhat fiat dhe frikën se politikat monetare mbizotëruese po ulin vlerën e tyre. Ndërsa sot pak mund të imagjinojnë kriptovalutat që sfidojnë dominimin global...
Kriminelët kanë pastruar 8.6 miliardë dollarë përmes kriptomonedhave gjatë vitit 2021, gjegjësisht 30 për qind më shumë se një vit më parë, thotë një raport nga kompania e të dhënave blockchain, Chainalysis. Kompania më parë kishte një vlerësim jozyrtar se kriminelët kishin pastruar 14 miliardë dollarë në vitin 2021. Agjencia Kombëtare...
Valuta digjitale është njëra nga inovacionet moderne financiare, ndërsa pagesa pa para të gatshme është gjithnjë e më e popullarizuar në botë. Në disa shtete njerëzit gradualisht po e lënë paranë e gatshme dhe në terësi po kalojnë në pagesa elektronike. Ky proces po zhvillohet edhe në Suedi, kështuqë Banka...
Tregu i kriptomonedhave kapi rekorde përgjatë 2021 duke arritur një maksimum prej 2.3 trilion dollarësh në dhjetor. Aktualisht janë mijëra kriptomonedha në treg, të cilat ofrojnë shërbime të ndryshme, megjithatë më poshtë po rendimin pesë prej tyre, në të cilat mund të investohet edhe me shuma të vogla, duke...
Trembëdhjetë vjet më herët një person ose grup nën emrin Satoshi Nakamoto lansoi një shkrim që përshkruante sistemin e ri softuerik të quajtur bitcoin. Sot, bitcoini ka vlerë gati një trilion dollarë dhe ka shpërthyer si fenomen që, nga përkrahësit e tij, mund të rilidhë të gjithë rrjetin e...
Bitcoin ka qenë një temë e diskutueshme që nga fillimi paraqitjes në vitin 2009, ashtu si edhe kriptovalutat e mëvonshme që pasuan pas saj. Ndërsa kritikohet gjerësisht për paqëndrueshmërinë e saj, përdorimin e saj në transaksione të liga dhe për përdorimin e tepruar të energjisë elektrike për ta “nxjerrë” atë,...
Trembëdhjetë vjet më herët një person ose grup nën emrin Satoshi Nakamoto lansoi një shkrim që përshkruante sistemin e ri softuerik të quajtur bitcoin. Sot, bitcoini ka vlerë gati një trilion dollarë dhe ka shpërthyer si fenomen që, nga përkrahësit e tij, mund të rilidhë të gjithë rrjetin e...
Një shef ekzekutiv i një kriptovalute është bërë një nga njerëzit më të pasur në Tokë. Sipas CNN, përcjell Telegrafi, Changpeng “CZ” Zhao, i cili drejton shkëmbimin e kriptove, Binance, iu është bashkuar radhëve të miliarderëve më të mirë në botë, me një vlerë neto të vlerësuar prej të paktën 96...