Ne kemi disa zëra në komunitetin mysliman perëndimor, si në internet ashtu edhe në jetën reale, me ide me qëllime të mira, por në fund të fundit të zbrazëta për gratë muslimane, ide që bien në duart e vetë islamofobëve që ata po përpiqen të luftojnë. Ky lloj mendësie është...
Pushimi i lehonisë dhe pushimi prindëror janë njëri ndër aspektet më të rëndësishme të të drejtave të punëtorëve, të cilat mbrohen me ligj. Ky pushim nënkupton të drejtën e grave të punësuara që të mos paraqiten në punë me rastin e lindjes në mënyrë që të kujdesen për foshnjën e...
Instituti për Studime Mesjetare dhe Pas Mesjetare (IMPMS) ka ftuar shkencëtaren turke, e cila hyri në histori si gruaja e parë muslimane që kishte një galaktikë me emrin e saj, për të folur në Universitetin e Teksasit në Dallas këtë fundjavë. Burçin Mutlu-Pakdil, Ph.D., do të flasë për galaktikën e...
  Detyra më sfiduese në këtë periudhë është ajo e agjërimit, e cila zakonisht ndodh nga agimi deri në muzg. Agjërimi shihet si diçka që i ndihmon njerëzit të shkëputen nga kënaqësitë e kësaj bote dhe të përqendrohen në lutjet që i afrojnë besimtarët tek Allahu. K Ky artikull do të...
Sot, për shumë gra që luftojnë kundër barrierave jo shumë të dukshme dhe pagave të pabarabarta, fakti që gruaja e Profetit ﷺ, Hatixheja (ra) ishte një sipërmarrëse e pasur në një kohë ku shumica e pronarëve të bizneseve ishin burra është një burim krenarie. E përmendur shpesh si një...
  Nëse jeni duke punuar nga shtëpia, mund të pyesni veten se si mund t'i argëtoni fëmijët tuaj ndërkohë që të jeni vetë produktive ?? Është e mundur të punoni nga shtëpia ndërsa kujdeseni për të vegjlit tuaj, por ju duhet patjetër të krijoni orar të përafërt dhe të planifikoni disa...
“A mund të jenë të barabartë ata që dinë me ata që nuk dinë?” (Kurani, Ez-Zumer: 9) Arsimimi është kushti i parë që gruaja të mund të kuptojë njerëzoren në veten e saj. Gjatë gjithë historisë, në mjedise të ndryshme, gruaja është përballur me trajtime të ndryshme. Gruaja në Perëndim,...
Gratë në vendet muslimane janë të pakrahasueshme në aftësitë e tyre dhe duhet të kontribuojnë në ngritjen e ekonomisë kombëtare duke marrë pjesë në biznese e kështu me radhë, tha të dielën ambasadori Adam Tugio. Ai po fliste në punëtorinë e parë hibride ndërkombëtare të fokusuar në fuqizimin ekonomik të...
Dr. Mustafa Mahmud në librin e tij “Kiraetul-mustakbel”, veç tjerash e potencon deklaratën e një orientalisti e cila thotë: “Nëse dëshironi ta shkatërroni një popull dhe kulturën dhe traditën e tyre, ekzistojnë tre mënyra: shkatërroni familjen, shkatërroni arsimin dhe minoni autoritetin dhe modelet që duhet ndjekur. Për shkatërrimin e familjes,...
Nuk je i rrënuar - je në fazën para se të bëhesh i pasur Si të rregulloni rrjedhën e financave tuaja, të jeni në kontroll të bilancit bankar dhe të keni më shumë para. Emilie Bellet. Shumica prej nesh nuk jemi të qartë për gjendjen financiare. Nuk jemi të vetëdijshëm se çfarë...