A keni ëndërruar ndonjëherë një punë ku do të vendosni ju për masën e pagës, zgjedhjen e kolegëve dhe orarin e punës? Edhe pse tingëllon si diçka që është e pamundur të arrihet, në botën e sotme, këto avantazhe mund të arrihen duke filluar biznesin tuaj. Ju duhet të...
Meta-Kompania që zotron Facebook, Instagram dhe të tjera, po rikthen fushatën e saj vjetore të hashtagut Muaji i Mirësive për Ramazanin e këtij viti. Nisma përfshin përvoja dhe veçori të reja në platformat e saj të ndryshme duke festuar frymën e muajit të shenjtë. Si pjesë e fushatës, kompania po lançon...
Në vitin 1974, në Algjeri, gjatë provimit të maturës shtetërore, njëri prej nxënësve konstatoi një gabim në çelësin e matematikës. Lajmi shkoi pranë këshillit kombëtar të provimeve. Kryetari i këshillit u njoh me çështjen dhe dërgoi helikopterin në shtëpinë e nxënësit duke e sjellë atë në kryeqytet. Aty ai vërtetoi...
Shpejtësia e karikimit ka qenë gjithmonë një pikë e dobët e automjeteve elektrike. Megjithatë, situata mund të ndryshojë së shpejti. Nissan po planifikon një përparim, kompania dëshiron të krijojë bateri të lira dhe me kapacitet të lartë që do të ulin çmimin e automjeteve elektrike në nivelin e atyre me...
Anija më e madhe elektrike në botë, "Yangtze River Three Gorges 1", e prodhuar nga Kina, është nisur për herë të parë të martën në provincën Hubei të vendit, njofton gazeta "China Daily". Anija, e cila është 100 metra e gjatë dhe 16.3 metra e gjerë, ka një kapacitet prej...
Inteligjenca artificiale po shndërrohet me shpejtësi në diçka shumë më të vlefshme: një realitet i përditshëm që përmirëson në heshtje përvojat e të gjitha llojeve. Kjo reflektohet në listën e kompanive më inovative në IA për vitin 2022. Shumë prej tyre kanë qenë në të për një kohë të...
Modeli është pamje abstrakte e një sistemi që i injoron disa detale të sistemit. Mund të zhvillohen modele komplementare të sistemit për ta treguar kontekstin, ndërveprimet, strukturën, dhe sjelljen e sistemit. Modelet kontekstuale e tregojnë se si një sistem që po modelohet është i pozicionuar në një ambient me sistemet...
Shmangni VPN-të Falas nëse është e mundur Ka shumë VPN falas në treg, por shumica e tyre janë të kufizuara në rastin më të mirë dhe të rrezikshëm në rastin më të keq. Këtu janë problemet kryesore me VPN-të falas: Kufijtë e të dhënave mujore.Zgjedhja e kufizuar e serverit.Shpejtësi të ngadalta.Abuzimi i...
Në Ballkan, Kosova ka shkallën më të lartë të përdorimit të internetit. Përkundër kësaj, Shqipëria renditet e funda për nga numri i popullësisë e cila përdorë internetin. Në bazë të raportit "DIGITAL 2022" të publikuar nga DataRaportal, 6 nga 10 persona aktualisht përdorin internetin apo 60% e popullësisë aktuale është...
Metodat agjile janë metoda rritëse të zhvillimit që përqendrohen në zhvillim të shpejtë, versione të reja të shpeshta të softuerit, zvogëlim të ngarkesës së procesit, dhe prodhim të kodit me cilësi të lartë. Ato e përfshijnë drejtpërdrejt klientin në procesin e zhvillimit. Vendimi se a të përdoret qasje agjile apo...