Ky është një nga lajmet më të hidhura me të cilat duhet të përballen mbrojtësit e klimës këto ditë: qeveria gjermane mbështet qymyrin që dëmton klimën për të luftuar krizën e gazit. Dhe është pikërisht një ministër i Gjelbër ai që i bie kambanës për kthimin e qymyrit. "Nuk...
Sot kur hyn në fuqi ngritja e sërishme e çmimit të çimentos, përfaqësues të bizneseve të sektorit të prodhuesve të betonit, që po përballen me këto rritje, do të protestojnë para kompanisë Sharr-Cem. Protesta do të fillojë në ora 10:00, ku bizneset në fjalë do të kundërshtojnë ngritjen e çmimit...
Çmimi i ilaçeve që gjenden barnatore, nuk qëndron asnjëherë i njejtë. Problem i madh po konsiderohet të jenë edhe çmimet e barnave. Kjo vjen si rezultat i shitësve të barnatorëve. Produktet farmaceutike janë mjaftë të nevojshme për qytetarët, mirëpo për qytetarët e Kosovës çmimet janë të papërballueshme. Çmimet po vendosen varësisht nga dëshira...
GM nënshkruan dy marrëveshje për prodhimin e 1 milion makinave elektrike në vitin 2025 GM njoftoi dy marrëveshje për të siguruar furnizim në afat të gjatë për litium nga Livent dhe materiale për prodhimin e katodave nga LG Chem, për të mbështetur qëllimin e saj për të prodhuar 1 milion...
Qendra e Arbitrazhit e Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë organizoi një forum virtual rreth rëndësisë dhe përfitimeve nga arbitrazhi si metodë alternative për zgjidhjen e kontesteve. Në veçanti, gjatë këtij forumi u diskutua zgjidhja e kontesteve ekonomike gjatë kohës së pandemisë. Korab Sejdiu, partner themelues i firmës ligjore Sejdiu&Qerkini, dhe...
Në seancën e fundit të Parlamentit të Kosovës me 68 vota për, asnjë kundër dhe asnjë abstenim, deputetët e kanë miratuar projektligjin për Produktet Biocide. Përmes një postimi në Facebook, ministri i Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu është shprehur se Ligji ka për qëllim rregullimin dhe...
Është një nga ligjet më themelore të ekonomisë: kur çmimet rriten, kërkesa bie. Por pavarësisht rritjes së kostove të udhëtimit dhe inflacionit, pushuesit nuk po tregojnë shumë interes për të anuluar planet e tyre verore. Megjithatë, ata me siguri duken të hapur për t’i ndryshuar ato. Gati 70% e atyre që...
Sipas një studimi të zhvilluar në Francë, 78 për qind e ujërave të ambalazhuar në vend përmbajnë mikroplastikë. Në studimin e zhvilluar nga Shoqata "Vepro për Mjedisin" (Agir pour l'environnement) në laboratorin Labocea, u ekzaminua statusi higjienik i ujërave të markave Badoit, Carrefour, Cristaline, Evian, Perrier, Vittel dhe Volvic. Në raportin...
Vitin e kaluar, Google filloi të ofrojë mënyra alternative të navigacionit të automjeteve, ku në vend të udhëtimit më të shkurtër, ofron rrugë më efikase për konsumin e karburantit dhe mjedisin. Problemi është, se automjete të ndryshme konsumojnë karburant në mënyrë të ndryshme. Ndërsa motorët me benzinë zënë pjesën më...
Kryeministri Albin Kurti tha se po përgatisin një masë për t’u dalë në ndihmë një shtrese të konsumatorëve shtëpiakë. Duke folur në Kuvend për situatën energjetike dhe parlajmërimin për një krizë të re, Kurti tha se përmes subvencionimit të disa konsumatorëve, synojnë ta ulin shpenzimin e energjisë elektrike. Ai nuk...