Muslimanët në Shtetet e Bashkuara dhanë rreth 1.8 miliardë dollarë zekat në vitin 2021, tregon një raport i lëshuar nga Iniciativa Filantropike Muslimane në Universitetin e Indianës. Muslimani mesatar në SHBA dha 2070 dollarë zekat. Fjala është për një përqindje të caktuar nga pasuria, e ndarë për nevoja të ndryshme...
"Rusia-Bota Islame: Samiti i Katarit 2022" që do t'i bashkojë përfaqësuesit e ekonomisë të Rusisë dhe vendeve anëtare të Organizatës për Bashkëpunim Islam (OBI), do të mbahet në Kazan, kryeqytetin e republikës ruse të Tataristanit. Samiti, në të cilën AA është partneri global i komunikimit, do t'i bashkojë gjithashtu edhe...
Në shkencat e zhvillimit ekonomik, muslimanët akuzohen nga ekonomistët industrial se agjërimi i tyre vonon prodhimin dhe pengon rritjen dhe zhvillimin ekonomik. Kjo nuk është e saktë, pasi ka njerëz që u rritet prodhimi me agjërim dhe njerëz, prodhimi i të cilëve mbetet i njëjtë. Po, mund të ndodhë në...
RIAD Kabineti i Emirateve të Bashkuara Arabe miratoi këtë të marte një Strategji të re të Ekonomisë Dixhitale që synon të rrisë kontributin e sektorit në produktin e brendshëm bruto (GDP) në 20 për qind gjatë 10 viteve të ardhshme. Strategjia e re e Ekonomisë Dixhitale synon të dyfishojë kontributin e...
Një kombinim faktorësh ka vënë në pah, nivele të reja të brishtësisë financiare, thonë ekspertët në Konferencën Arabe të Kursimeve Familjare 2022 (Arab Household Savings Conference 2022). Pandemia e Covid-19, inflacioni i lartë, rritja e normave të interesit dhe konflikti midis Rusisë dhe Ukrainës po dëmtojnë mirëqenien financiare të njerëzve...
Që nga kriza globale financiare dhe recesioni i vitit 2008, financat islame janë shfaqur si sistemi më i mirë për stabilizimin e ekonomive dhe arritjen e një shkalle të rritjes gjithëpërfshirëse. Znj. Alima Choudhry, e diplomuar në Banking dhe Financa Islame, në universitetin Aligarh Muslim University, në Indi, e...
Dubai do të themeloj një njësi të veçant e cila do të jetë e dedikuar specifikisht për të siguruar mbrojtjen e konsumatorit si dhe për të vënë në praktik rregullat e tregtisë së drejtë në Emiratet Arabe. Sheiku Hamdan bin Mohammed, i cili është Princi i Kurorës së Dubait dhe...
Financimi Islam është në rritje në Skoci. Ekzistojnë më shumë institucione në Mbretërinë e Bashkuar, krahasuar me cilindo vend tjetër në Evropë apo në Amerikën e Veriut, të cilat ofrojnë këtë formë inovative investimi. Financimi islam përfshin zbatimin e Sheriatit, sistemit të ligjit fetar i cili zbatohet për individët të...
Ramazani u bën thirrje muslimanëve që të vënë në praktikë vetëdisiplinën dhe sakrificën, si dhe të tregojnë dhembshuri ndaj të varfërve dhe skamnorëve, përmes agjërimit. Disa mund të mos e kuptojnë se përveç përfitimeve shëndetësore dhe shpirtërore, Ramazani vjen edhe me përfitime ekonomike. Ramazani është i vetmi muaj në kalendarin...
Myslimani të mos kufizohet me kaq, por ta përmend Allahun Teala edhe sa është në dyqan ose çarshi, duke thënë La ilahe ilallah ose Subhanallah. Të përmendet Allahu në pazar, në mesin e gafilëve(pa vëmendje), është edhe më e vlefshme. Resulallahu s.a.v.s., thotë: “Ai që përmend Allahun kur është në...