Dubai ka bërë të ditur një plan investimi prej 8.7 trilionë dollar për 10 vitet e ardhshme, përkatësisht në tregti dhe investime të huaja. Objektivi është vendosja e duabait në qendrën globale ekonomike. “Dubai do të renditet si një nga katër qendrat më të mira financiare globale me një rritje...
Dëshironi të dini se si mund të jeni të suksesshëm si një lider? Një nga hapat më të rëndësishëm për të arritur këtë, është që të mos përpiqeni të jeni personi më i zgjuar në ekipin tuaj, ose, akoma më e rëndësishme, të mos supozoni se jeni personi më...
Ndërtesat janë dëmtuesit më të mëdhenj të mjedisit: ato janë arsyeja që çdo vit në botë të prodhohen dhjetë miliardë tonë dioksid karboni. Dioksidi i karbonit krijohet gjatë ngrohjes dhe prodhimit të rrymës dhe gjatë ndërtimit të banesave. Çdo banor toke prodhon mesatarisht rreth 1.3 ton dioksid karboni në...
Mund të duhet kohë dhe rregulla të shumta për të ndërtuar një sistem shpërblimi që do të funksionojë për motivimin tuaj. Që të ndodhë kushtëzimi operativ  kur bëhet një lidhje midis një sjelljeje dhe një pasoje  planifikimi i shpërblimeve duhet të bëhet me kujdes që të ndihmojë krijimin e...
Çdo themelues dhe drejtues biznesi i trembet ditës kur duhet të shpallin pushimet nga puna. Por në këto kohë të inflacionit më të lartë dhe një ekonomie të ngadalësuar, është një vendim që shumë liderë duhet të marrin dhe ta zbatojnë. Si mund ta trajtoni këtë proces të tmerrshëm...
Shtetet anëtare të BE-së kanë arritur një marrëveshje për taksën e parë kufitare të karbonit në botë, duke finalizuar detajet ditën e dielën përballë pretendimeve nga partnerët kryesorë tregtarë të bllokut se kjo taksë krijon barriera tregtare proteksioniste. Agjencitë rregullatore të mjedisit dhe ministrat nga i gjithë blloku nënshkruan Mekanizmin...
A po vjen fundi i karrierës për programuesit? Platformat globale “no-coding” kanë patur një vlerësim prej 12.17 miliardë dollarë në 2020 dhe vazhdojnë të rriten teksa sjellin lehtësi dhe kohë të reduktuar në krijimin dhe publikimin e faqeve në internet dhe aplikacioneve. Bardhyl Bytyqi është një sipërmarrës shqiptar i Kosovës...
Pak ditë më parë, gjatë një videocall, në shkëmbimet e para të bisedave, ato që u kushtohen pyetjeve “si je” dhe “si shkojnë punët”, dikush më tha se dukesha i mendueshëm. Dhe unë iu përgjigja: “Në të vërtetë isha shumë i përqendruar, diçka që nuk më ndodhte prej kohësh!”. Në fakt,...
Jemi përballë një vitrine në qytetin belg të Antwerpen-it. Pronari i dyqanit vendos diamante mbi kadife. Porti belg ka qenë një nga qytetet kryesore tregtare me gurë të çmuar që nga shekulli i 15-të. Në mënyrë diskrete dhe konfidenciale, sipas Qendrës Botërore të Diamantit në Antwerp, qarkullimi tregtar nga...
Pasi të jeni punësuar zyrtarisht, përgatitni një listë pyetjesh si këto për t’i bërë ditën tuaj të parë: Cilat janë pritshmëritë për pozicionin tim në 90 ditët e para? Zbuloni se sa shpejt ata duan që ju të jeni të aftë në proçeset dhe sistemet e kompanisë dhe cilat janë...