KIM MEHMETI Mediat e Shqipërisë raportojnë për pastruesen që zonjës së shtëpisë ku ka shërbyer i ka vjedhur me qindra mijë euro. Ndërkohë del se e dëmtuar është një hajdute e rangut të ulët në taborin e hajnave të Rilindjes dhe si e tillë nuk e ka ditur se kur e plaçkitin...
 Rezart Beka Konspiracionizmi është një fenomen modern. Ai bën pjesë në arealin e ideologjive, kulteve, apo teorive që lindën dhe dolën në pah si zëvendësuese të boshllëkut shpirtëror që kishte lënë rënia e Krishterimit në Perëndim. Konspiracionizmi është një fenomen post-kristian dhe si i tillë ai paraqet dhe pasqyron të...
Përktheu: Rezart Beka Tim Winter (Abdal Hakim Murad) Burimi: Abdal Hakim Murad, The Qur’anic Truth and the Meaning of ‘Dhimma’ (Dubai: Kalam Research and Media, 2010), 11-18. Mbrojtja e nderuar e kontratës së dhimive përbënte një pjesë të vizioni mesjetar ismailit (Ishmaelit) të globalizimit. Profeti ismailit, si trashëgimtari gjenetik i linjës hebraike si edhe i asaj...
Komunizmi i referohet një ideologjie politike që promovon pronësinë e përbashkët të mallrave, ndër të tjera. Një Hyrje në Konceptin e Komunizmit Një botë utopike ose vend i përsosur do të ishte ai ku nevojat themelore të të gjithëve të jetës janë përmbushur. Në një botë të tillë, asnjë lloj shtypjeje...
Përtej fatkeqësisë njerëzore të fushave të betejës dhe bombardimeve, ekonomia, furnizimi me burime dhe menaxhimi i tyre, janë një faktor kyç për të mbizotëruar në një luftë. Pikërisht, në Luftën e Dytë Botërore, falë Aktit të Huadhënies dhe Qirasë, Britania e Madhe e vuajtur mundi të vazhdonte t’i kundërvihej...
Vitet e fundit nuk kanë qenë veçanërisht të suksesshme për super të pasurit e Kinës, pikërisht ata që e ndërtuan pasurinë e tyre në tregun dikur të nxehtë të pasurive të paluajtshme. Indeksi i miliarderëve të Bloomberg thotë se vlera neto e Hui Ka Yan, kryetar i zhvilluesit të...
Kur flasim për 7 P-të e marketingut nënkuptojmë variablat që i janë shtuar përzierjes tradicionale të marketingut . Përzierja tradicionale përfshin produktin, çmimin, promovimin dhe vendin. 4 P-të tradicionale Produkti : Është malli ose shërbimi që plotëson nevojën e klientit, për shembull, nëse është një Coca Cola, produkti është ujë i zi i...
Këshilli i Bashkësisë Islame Skënderaj ka falënderuar pranarin e kompanisë “Meka Halal Food”, Burim Piraj për ndihmat që i ka ofruar për familjet e prekura nga vërshimet. Sipas një postimi në rrjetin social në Facebook bëhet e ditur se kompania “Meka Halal Food” ka dhuruar pako me pashteta në vlerë...
Të ftohtit dimëror që këtyre ditëve të janarit ka nisë të përfshijë disa rajone të Europës dhe të botës, ka ndikuar, pa humbur kohë, në lëvizjen e çmimeve të energjisë elektrike në bursat ndërkombëtare të energjisë. Sot, në mëngjes në tregjet europiane të rrymës janë ofertuar sasitë e energjisë të dedikuara...
Frika nga recesioni nuk është aq e fortë sa të ndalojë punëtorët në të gjithë globin që të kërkojnë punë të reja në 2023, sipas LinkedIn, me një varg punëtorësh që kërkojnë në heshtje të përmirësohen në mënyrë që të ndjekin pozicione me më shumë para dhe të çojnë...