Zgjidhja e problemeve është çelësi i udhëheqjes, është pikërisht kjo aftësi që i dallon liderët e mirë nga ata që kjo detyrë thjesht iu ka ardhur nga qielli. Nuk mund të bëhesh asnjëherë më i dashue për dikë sesa kur ia zgjidhni një problem e rrjedhimisht ia keni lehtësuar...
Urdhëri i parë në Kuran që Zoti kërkoi nga Muhamedi alejhi selam ishte: “Lexo me emrin e Zotit tënd, i Cili krijoi (gjithçka), e krijoi njeriun nga një droçkë gjaku! Lexo! Zoti yt është Bujari më i madh, i Cili, me anë të penës ia mësoi, ia mësoi njeriut...
Justifikim quhet përligjja e veprimeve kur nuk janë ashtu siç kërkohen të çfarëdo lloji qofshin ato. Njeriu është i dobët dhe mundësia e tij është e kufizuar. Justifikimi i tij kur veprimet janë jashtë mundësisë është shumë i natyrshëm dhe duhet pranuar, por justifikimi i tij për të përligjur...
Allahu thotë në Kuran: قُل لِّعِبَادِیَ ٱلَّذِینَ ءَامَنُوا۟ یُقِیمُوا۟ ٱلصَّلَوٰةَ وَیُنفِقُوا۟ مِمَّا رَزَقۡنَـٰهُمۡ سِرࣰّا وَعَلَانِیَةࣰ .......   ”Thuaju robërve të Mi, që kanë besuar, që ta falin rregullisht namazin dhe, nga ajo që u kemi dhënë, le të japin fshehtazi dhe haptazi, …” Përcillju besimtarëve të sinqertë këtë urdhër të mrekullueshëm dhe...
Si të shtosh bereqetin në kohën tënde! Ka thënë dikush prej Selefëve: “Sa më shumë e shtoja pjesën time në leximin e Kuranit aq më shumë mu shtonte bereqeti në kohën time. Dhe vazhdoja ta shtoja pjesën e leximit deri sa arrita të lexoja në pjesën time dhjetë xhuze”. Ibrahim ibn...
Tregtia në esencë është e lejuar, andaj angazhimi me të është i lejuar në çdo kohë, pos kohëve të namazit, në momentin e thirrjes së ezanit besimtari obligohet ta lë tregtinë dhe ta falë namazin, në kohen e tij të caktuar, ku nuk ju lejohet ta vonoj namazin e...
Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin(alejhi salatu ue selam), mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Prej veprave më të mira me të...
Falënderimi i takon Allahut të Madhëruar, Krijuesit të tokës dhe qiejve, Gjykatësit të Ditës së Gjykimit. I lartësuar qoftë Ai, i Cili krijoi njëriun në formën më të përsosur dhe e dalloi nga të gjitha krijesat e tjera, salavatet dhe përshëndetjet tona ia dërgojmë Muhamedit (paqja dhe shpëtimi i...
Disa këshilla të përgjithshme për biznismenët: 1- Të keni frikë Allahun dhe të jeni të sinqertë në biznesin tuaj. 2- Faleni namazin në kohë, dhe mos lejoni të përfundon namazi nga koha e caktuar për shkak të angazhimit në biznesin tuaj. 3- Lejoni punëtorët të falen gjatë orarit të...
1. Përpiloni listën e gjërave që u duhen për konsumim gjatë muajit në një listë, para se të dilni në treg (market). 2. Të jeni të kujdesshëm gjatë përpilimit të listës suaj, jepuni perparësi gjërave elementare, dhe mundësisht pakësoni gjërat e luksit. 3. Përmbajuni listës suaj, mos bleni artikuj të cilët...