Kriminelët kanë pastruar 8.6 miliardë dollarë përmes kriptomonedhave gjatë vitit 2021, gjegjësisht 30 për qind më shumë se një vit më parë, thotë një raport nga kompania e të dhënave blockchain, Chainalysis. Kompania më parë kishte një vlerësim jozyrtar se kriminelët kishin pastruar 14 miliardë dollarë në vitin 2021. Agjencia Kombëtare...
A mos aksidentalisht po mbështesni organizata jofitimprurëse dhe bamirëse të korruptuara? – Ahmed Shaikh Në SHBA, një grua muslimane, Movita Johnson – Harrell që kishte edhe funksione të larta shtetërore, përfaqësuese në Dhomën e Përfaqësuesve në Shtetin e Pensilvanisë ka një histori që duhet ta mbajmë mend. Ajo ishte gruaja...
Pastrimi i parave dhe qëndrimi i Islamit ndaj saj Allahu e ka krijuar njeriun me një natyrë që e pëlqen pasurinë dhe këtë të fundit Allahu e ka bërë zbukurim për jetën e dynjasë. Për këtë arsye Allahu i Lartësuar ka urdhëruar që pasuria të ruhet dhe e ka renditur...
Skema të mëdha të shpëlarjes së parave në Kosovë i ka identifikuar Njësia e Inteligjencës Financiare (NJIF), e cila vepron në kuadër të Ministrisë së Financave (MF). Kompani të huaja, në bashkëpunim me ato vendore, së paku në 19 raste janë zënë duke shpërlarë para përmes bankave, kompanive të...
Fusha e prokurimit publik në Kosovë, nga përfaqësues të organizatave joqeveritare dhe ekspertë të çështjeve ekonomike, konsiderohet terreni më i përshtatshëm i keqpërdorimit të parasë publike. Janë rreth 700 milionë euro në vit të buxhetit të Kosovës, të cilat shpenzohen përmes prokurimit publik. Ish ministri i Ekonomisë dhe Financave, Haki Shatri,...
Ndalimi i manipulimeve që mund të shpien në kamatë gjatë tregtisë murabaha Aksiomë e jurisprudencës islame është fakti se normat juridike të shpallura në të janë të motivuara mbi bazën e sigurimit të dobisë dhe largimit të dëmeve për njerëzıt, prandaj nuk kemi ndonjë dispozitë të vërtetuar në Librin e...
Benjamin franklin nuk e kishte dëgjuar Mossack Fonseca-n, kur ai vërejti se "asgjë nuk mund të thuhet të jetë e sigurt, përveç vdekjes dhe taksave". Një firmë ligjore me bazë në Panama mund t'i kishte ndryshuar mendjen e tij. Mossack është në qendër të një skandali të madh fiskal dhe...
Që prej shpikjes së parave kanë lindur dhe mashtruesit që kanë shpikur mënyra të ndryshme për të zhvatur. Para disa vitesh, 28 milionë britanikë janë vënë në shënjestër nga mashtruesit, duke humbur në total rreth 1 miliardë dollarë. Pastaj janë firmat piramidale shqiptare, të cilat bënë që miliona njerëz...
Për një periudhë nëntë mujore, janar-shtator të këtij viti, Administratës Tatimore i kanë dalë probleme me 36 zyrtarë të saj. Drejtori i këtij institucioni, Sakip Imeri, ka pohuar se ka suspenduar gjashtë veta ndërsa ndaj tridhjetë të tjerëve janë shqiptuar masa disiplinore. “Prej se e kam marrë pozitën deri më tani...
Ish-Guvernatori Hashim Rexhepi ka pohuar se vizita që i kishin bërë Sami Lushtaku dhe Ahmet Shala, në vitin 2010, përbën shembullin më të keq të ndërhyrjes në punën e Bankës Qendrore. Ata, sipas tij, kërkonin licencimin e një kompanie sigurimi, e drejtuar nga njerëz me të kaluar kriminale. Hashim Rexhepi...