Pak ditë më parë, gjatë një videocall, në shkëmbimet e para të bisedave, ato që u kushtohen pyetjeve “si je” dhe “si shkojnë punët”, dikush më tha se dukesha i mendueshëm. Dhe unë iu përgjigja: “Në të vërtetë isha shumë i përqendruar, diçka që nuk më ndodhte prej kohësh!”. Në fakt,...
Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, ka marrë pjesë në ceremoninë e inagurimit të projektit për instalimin e paneleve diellore / fotovoltaike dhe ndërrimin / vendosjen e pikave me efikasitet të lartë në katër institucionet arsimore publike në Ferizaj, të financuar nga MAPL përmes fondeve IPA. Gjatë fjalës...
Kalojmë shumë kohë duke punuar për më tepër mënyra se si  veprojmë në punë zakonisht ndikon shumë në vetë konceptin tonë. Kompanitë sot kanë disa mjete për të matur produktivitetin e punonjësve të tyre ashtu si çdo faktor tjetër që mund të ndikojë në të. Megjithatë ka një aspekt...
Procedura tepër të gjata dhe të ndërlikuara për punëtorët e kualifikuar në Gjermani. Shoqata e Dhomave Gjermane të Industrisë dhe Tregtisë bën thirrje për lehtësimin e imigrimit të e punonjësve të kualifikuar. Peter Adrian është i pakënaqur: Sipas Presidentit të Shoqatës së Dhomave Gjermane të Industrisë dhe Tregtisë (DIHK) për...
Mansour al-Reqeiba përmes Snapchat-it ka biseduar me Sulejman Rajihin, një nga biznesmenët më të njohur në Arabinë Saudite, i cili me këtë rast i tregoi se bashkëshortes dhe fëmijëve të tij u kishte dhanë pjesën e tyre legjitime, ndërsa pjesën tjetër e kishte dhënë për bamirësi, si vakëf. Rajhi zbuloi...
Banka Qendrore e Kosovës ka treguar se gjatë nëntë mujorit të parë të 2022-së, diaspora ka dërguar 54.4 milionë euro më shumë. Në total nga mërgimtaret kanë dërguar 916.2 milionë euro. Mërgimtaret vazhdojnë të kontribuojë në dërgimin e parave për familjet në Kosovë. Të dhënat e Bankës Qendrore të Kosovë...
Ndërsa inflacioni vazhdon të ndikojë në të gjitha aspektet e ekonomisë, planifikimi i një udhëtimi buxhetor mund të jetë sfidues. Por, ka ende vende europiane që mund të vizitohen edhe me pak buxhet. Shengenviza.info ka renditur si vende të lira për t’u vizituar: Hungarinë, Portugalinë, Slloveninë, Bullgarinë, Rumaninë, Sllovakinë dhe...
Një kopsht tropikal magjik, gati-gati i fshehur nga syri jashtë, është ai që do të presë krahëhapur, 32 ekipe dhe miliona turistë, që këtë nëntor do të udhëtojnë drejt Dohas në Katar, për të ndjekur nga afër skuadrën e zemrës. Në Aeroportin Ndërkombëtar të Katarit, gati në kapacitet të plotë,...
Fushatat e sofistikuara në mediat sociale tërheqin të rinjtë nga zonat e thella rurale, duke i bërë ata që të ndërmarrin një udhëtim të rrezikshëm. Fatlumi, një elektricist 60-vjeçar që jeton në qarkun e Kukësit, në malet e Shqipërisë veriore, është mirëkuptues për të rinjtë vendas që kanë provuar fatin...
Pagat në Zvicër nuk po mbajnë ritmin me inflacionin dhe në vitin 2022 fuqia blerëse e punonjësve ka rënë ndjeshëm. Kjo ka çuar në humbjen më të lartë të pagave reale për punëtorët zviceranë në 80 vjet. Mesatarisht, kompanitë zvicerane planifikojnë të rrisin pagat nominale me 2.2% në vitin 2023...