Mes lotësh ai njoftoi se tashmë NOKIA u ble nga Microsoft – Disa mësime pse deshtoi Nokia

” Asgjë nuk e vepruam gabim, por gjithsesi, ne humbëm”

Me këto fjalë përmbylli njoftimin e tij drejtori ekzekutiv i ikonës së kompanive celulare NOKIA.
Mes lotësh ai njoftoi se tashmë NOKIA u ble nga Microsoft dhe, kjo bëri që i gjithë stafi drejtues të lotojnë gjithashtu.

Në fakt NOKIA nuk bëri asgjë gabim dhe deri në atë kohë, produktet e saj qëndronin në krye.

Por, edhe pse tregu global tashmë i ishte nënshtruar një dinamike ndryshimesh drastike e të shpejta, NOKIA nuk përditësoi njohuritë, humbi shansin dhe, dështoi të shfrytëzojë mundësinë e artë për t’u shndërruar në lider botëror.
Jo vetëm që humbën shansin e përfitimeve të mëdha financiare, por, akoma dhe më keq, shansin për të mbijetuar.

Me pak fjalë:
– Nëse nuk ndryshon, do të të eliminojë konkurrenca,
– Nëse nuk përditëson njohuritë, me kalimin e kohës të vjen dhe dështimi,
– Suksesi i njeriut lidhet ngushtë me njohuritë, e nëse mendon se është i ditur, e ke vendosur veten përballë dështimit.

Artikulli paraprak21 shtete heqin zyrtarisht dorë nga dollari amerikan
Artikulli tjetërRuhuni nga zjarri duke dhenë lëmoshë qoftë një gjysëm hurme – Hadith