Ndërsa Rusia po redukton furnizimin me gaz në Evropë, duke pretenduar se arsyeja janë problemet teknike dhe mirëmbajtja e tubacioneve të gazit, BE-ja pretendon se bëhet fjalë për një manipulim politik dhe po përpiqet të bindë anëtarët e saj që ta kursejnë këtë energji për të pasur mjaftueshëm për...
Rreth 42 për qind e xhamive apo institucioneve islame kanë përjetuar sulme të nxitura nga urrejtja fetare në tre vitet e fundit, thuhet në një raport të publikuar rishtazi në Mbretërinë e Bashkuar. Sondazhi, i pari i këtij lloji, u krye bashkërisht nga dy organizata muslimane britanike – Angazhimi dhe...
Kur Princi i Kurorës Saudite Mohammed bin Salman urdhëroi ndërtimin në rajonin e shkretë veriperëndimor të mbretërisë, ai kërkoi diçka aq ambicioze sa piramidat egjiptiane. Kërkesës së tij arkitektë dhe urbanistë iu përgjigjën me plane për një qytet të tërë linear dhe brenda tij disa nga ndërtesat më të mëdha...
Rexhep Tajip Erdogan po bën gjithçka në kundërshtim me atë që përcaktohet nga teoritë tradicionale ekonomike për uljen e inflacionit të lartë, thonë ekspertët dhe opozita në këtë vend, ndërsa nga ana tjetër presidenti turk thekson se “modeli i ri ekonomik” i tij do të sjellë rezultate në fillimi...
Arabia Saudite ka importuar naftë ruse prej vitesh, gjë që redukton nevojën e saj për të përpunuar naftë bruto dhe i lë asaj më shumë fuçi për të shitur në tregjet ndërkombëtare me çmime më të larta. Arabia Saudite, eksportuesi më i madh i naftës, dyfishoi importet e naftës ruse...
Çfarë ndryshimi që mund të bëjnë njëmijë vjet. Në vitin 1000, Lindja e afërme ishte vendi ku bëheshte shkrirja e civilizimeve botërore. Askush nuk mundeshte të kumton se ka njohuri të vërtetë në qoftë se ai nuk fliste Arabisht, gjuhën e shkencës dhe filozofisë. Askush nuk mundeshte të thotë se...
I paralajmëruar si një zbulim që do të thyejë varësinë e industrisë së gjelbër nga Kina, një depozitë e sapo zbuluar e metaleve të tokës së rrallë në Turqi thuhet se është e dyta më e madhe e këtij lloji në botë. Një grup metalesh jetike për ruajtjen e energjisë...
  Pavarësisht nëse bëni festë të madhe apo jo, Bajrami zakonisht përfshin shpenzime të caktuara dhe kështu një planifikim sado i vogël rreth tij mund të kushtojë shumë. Në shumicën e vendeve muslimane, është praktikë e zakonshme blerja e rrobave të reja për Bajram si shenjë e fillimeve të reja dhe...
Revista britanike The Economist publikoi një analizë ku thuhet se kriza ekonomike e shkaktuar nga lufta ruse kundër Ukrainës do të çojë në mënyrë të pashmangshme në shpërthimin e trazirave në mbarë botën këtë vit, të cilat mund të prekin edhe vendet arabe. Në një artikull analitik të botuar me...
Revista amerikane Foreign Policy, përmes një artikulli të gjatë nga anëtari i Institutit të Kërkimeve të Politikës së Jashtme, Maximilian Hess, me titull “Pse Perëndimi duhet të bëjë paqe me Erdoganin tani”, e përshkruan presidentin turk si një lider “autoritar”, i cili megjithatë mbetet një “partner i domosdoshëm” për Perëndimin në...