Kosovarë, serbë, boshnjakë, maqedonas e kroatë, “fqinj turistikë” në Shqipëri Pas një pushimi në bregdetin e Adriatikut apo Jonit të Shqipërisë, qytetarë ballkanas, kryesisht nga vendet e ish-Jugosllavisë, po blejnë apartamente në resortet e famshme verore të vendit. Në Shëngjin, një port i vogël shqiptar në detin Adriatik pranë qytetit të...
Me kënaqësi ju informojmë për një kapitull shumë të rëndësishëm në rrugëtimin tonë, Rritja e Qendrës EDONI, me më shumë hapësirë, më shumë produkte dhe pamje më të bukur si nga jashtë, ashtu edhe nga brenda. E ardhmja qëndron përpara nesh me një hapësirë më të gjerë dhe më komode...
Me qëllim kursimin më të madh të energjisë dhe rritjen e mirëqenies në shtëpitë individuale, Qeveria e Kosovës ka vendosur të subvencionojë rreth dy mijë familje për izolimin e shtëpive të tyre. Ky subvencion do të përfshijë koston e izolimit të jashtëm të shtëpisë, ndërrimin e dritareve dhe të...
Nxënës të rinj nga Kosova, duke mbajtur medaljet e fituara në Paris, më Olimpiadën STEM (shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë), 22 korrik 2023.   I ulur në një dhomë në rrugën Abdyl Frashëri në Prishtinë, sytë e Kron Selmanajt ndriçohen nga reflektimi i medaljes së artë. Duke e shikuar e rrotulluar...
Barometri Ballkanik, i publikuar nga Këshilli për Bashkëpunim Rajonal (RCC), tregon rritjen enorme të perceptimit për korrupsion në Shqipëri, krahasuar me vitin e kaluar. Gati 1/3 e shtetasve në vendet e Ballkanit Perëndimor besojnë se korrupsioni është problem i madh për ekonominë lokale, sipas një sondazhi të Këshillit për Bashkëpunim...
Inflacioni, Shqipëria në vend të parë…për mirë Këtë vit, Serbia do të ketë rritjen më të ulët ekonomike në Ballkanin Perëndimor dhe Mali i Zi do të ketë rritjen më të lartë, sipas parashikimeve të Institutit të Vjenës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (WiiW). Rritja e Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) të...
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), ka publikuar këtë të enjte Indeksin e Kostos së Ndërtimit për tremujorin e parë të vitit 2023. Indeksi i tërësishëm i Kostos së Ndërtimit në Kosovë thuhet se ka pasur rënie për (-1.3%) në tremujorin e parë të vitit 2023, krahasuar me tremujorin e...
Kosova vazhdon të ketë rritje të importit nga vendet e ndryshme, pavarësisht raporteve të saj ekonomike, politike dhe diplomatike me ato shtete. Greqia, ani se nuk e njeh shtetin e Kosovës, vazhdon ta “pushtojë” tregun kosovar me mallra. Vetëm në muajin prill të këtij viti, Kosova importoi mallra nga Greqia në...
Përveçse eksportin e mallrave, forcimi i euros dekurajon eksportet e shërbimeve, të tilla si turizmi dhe call center. Shqiptarët nga Kosova, që përbëjnë rreth 40% të ofertës turistike, po dekurajohen të pushojnë në Shqipëri. Rënia e Euros në këmbim me Lekun i ka bërë edhe më të shtrenjta pushimet në Shqipëri. Shpëtim...
Euro e ka nisur javën me rimëkëmbje në kursin e këmbimit lekun. Sipas kursit zyrtar të këmbimit të Bankës së Shqipërisë, euro të hënën u këmbye me 111.31 lekë, në rritje me 0.49 lekë krahasuar me ditën e premte. Rritja e euros në pikat e këmbimit valutor u theksua veçanërisht...