Qeveria e Kosovës ka miratuar projektligjin e propozuar nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë që ka për qëllim rregullimin e masave mbrojtëse të furnizimit me produkte themelore. Ministrja Rozeta Hajdari tha se ky ligj do të zbatohet ndaj operatorëve ekonomikë që tregtojnë produkte bazë dhe ka për qëllim eliminimin e...
Greva në arsim ka hyrë në javën e pestë, por që nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit është njoftuar gjatë ditës së djeshme se greva mund të përfundoj më 3 tetor, raporton Gazeta Blic. Krejt kjo situatë ka ardhur pasi që Qeveria dhe grevistët nuk kanë gjetur një marrëveshje në...
Me rritjen e shqetësimeve për çmimet e larta të energjisë në Gjermani, ekzistenca ekonomike e shumë kompanive gjermane është në rrezik më të madh këtë muaj në krahasim me muajin e kaluar. Sipas një sondazhi me 1.100 kompani nga Shoqata Gjermane e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme (BVMW), 52...
Aftësitë dixhitale dikur nënkuptonin zotërim të njohurive bazë të kompjuterëve. Tani, do të thotë të jesh në gjendje të punosh në mënyrë të lehtë dhe strategjike përmes mjeteve, pajisjeve dhe platformave. Të shfrytëzojë internetin dikur nënkuptonte dërgimi i një email ose të shkruash duke përdorur një program të përpunimit të...
Avioni i parë i pasagjerëve tërësisht elektrik në botë është ngritur me sukses në qiell. Kompania izraelite Eviation Aircraft nisi me sukses avionin e quajtur Alice nga pista në Aeroportin Ndërkombëtar të Grant County në Uashington dhe qëndroi në qiell për 8 minuta. Sipas kompanisë, avioni nuk prodhon emetime...
Nëse mbledh kostot totale, duke marrë parasysh jo vetëm koston e ndërtimit të stadiumeve të reja dhe rinovimin e atyre ekzistues, por edhe të gjitha paratë e shpenzuara për infrastrukturën, Kupa e Botës e këtij viti në Katar është padyshim më e shtrenjta e të gjitha kohërave. Siç ilustron...
Sam Curry, një inxhinier sigurie i stafit në Yuga Labs dhe një “haker” i vetë-përshkruar, tha në Twitter se Google transferoi 249,999 dollarë në llogarinë e tij bankare pa shpjegim, dhe ai nuk ishte në gjendje të merrte një përgjigje nga kompania pas tre javësh përpjekjesh kontakti. Curry tha se...
Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në bashkë organizim me 15 Komuna të Kosovës dhe organizaten jo-qeveritare “Marakli t’Biciklave”, kanë shënuar Javën Evropiane të Lëvizshmërisë nga 16-22 shtator 2022. Zëvendësministrja e Mjedisit, Linda Çavdarbasha ka njoftuar se në këto komuna është bërë ndalim-qarkullimi për makina dhe janë krijuar hapësira...
Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) gjatë vitit 2021 ka arritur në 7.96 miliardë euro, ku për kokë banori është 4,486 euro. Kështu thuhet në raportin “Bruto Produkti Vendor (BPV) me Qasjen e Shpenzimeve dhe të Prodhimit, viti 2021“, prezantuar nga Agjencia e Statistikave të Kosovës. Sipas ASK-së, rritja reale e PBB-së...
Kompania “American Exploration and Mining LLC” nga Amerika do të investojë në Kosovë 800 milionë euro, tha një konferencë të jashtëzakonshme kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat, Jusuf Azemi, raporton Ekonomia Online. Sipas tij, ky është investimi më i madh në Ballkan ku edhe do të punësohen deri...