ATK-ja ndryshon procedurat e rimbursimit

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton se ka ndryshuar Rregulloren mbi Procedurat e Rimbursimit.

Sipas ATK-së, qëllimi i kësaj rregullore është që të krijoj procedura për veprimet ligjore që do të ndërmerren në rastet kur bëhet fjalë për zbatimin e dispozitave për rimbursime.

“Qëllimi i Rregullores së Brendshme ATK 02/2023 mbi Procedurat e Rimbursimit është që përmes krijimit të procedurave të shkruara të përcaktohen veprimet ligjore që do të ndërmerren në rastet kur bëhet fjalë për zbatimin e dispozitave ligjore për rimbursime të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar (TVSH), Tatimit në të Ardhura Personale (TAP) dhe Tatimit në të Ardhura të Korporatave (TAK)”, thuhet në njoftimin e ATK-së.

Kjo rregullore hyn në fuqi në datën e nënshkrimit nga drejtori ekzekutiv i ATK-së.

Rregulloren mund ta gjeni në ueb faqen e ATK-së www.atk-ks.org në linkun Për Tatimpaguesit – Udhëzues, Manuale dhe Rregullore. /Telegrafi/

Artikulli paraprakANGAZHIMI ME TREGTI NË KOHËN E NAMAZIT
Artikulli tjetër67 milionë eksport, 523 milionë import: Në cilat vende shet e nga kush blen më shumë Kosova?