Rritja e çmimit të arit ka ulur kërkesën për këtë mall në tregun e Kosovës, por ka rritur interesimin për ndërrim të tij me vlerën e njëjtë. Pronarë të argjendarive thonë se qytetarët zakonisht i ndërrojnë modelet e vjetra të arit me modele të reja. Enver Pakashtica, kryetar i Shoqatës së...
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Çmimeve të Prodhimeve dhe Çmimet në Bujqësi“ për tremujorin e katërt (TM4 2021) ASK-ja ka bërë ndërrimin e vitit bazë të indeksit nga 2010=100 në 2015=100 sipas metodologjisë së Eurostatit. Ky publikim është i bazuar në grumbullimin e çmimeve të prodhimeve...
Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank deklaroi se sektori i pajisjeve elektrike shtëpiake i Turqisë ishte i pari në Evropë me 26 milionë produkte të eksportuara vitin e kaluar. Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank deklaroi se sektori i pajisjeve elektrike shtëpiake i Turqisë ishte i pari në Evropë me...
Tregtia me shumicë dhe pakicë vazhdon të dominojë si aktiviteti më i preferuar i kosovarëve, kur është në pyetje marrja me biznes. Kjo kategori prinë si më e kërkuara edhe në listën e ndërmarrjeve të regjistruara në tremujorin e katërt të vitit 2021, thuhet në raportin e ASK-së mbi ndërmarrjet...
Përmbledhje Autoriteti Bankar Evropian (EBA) ka lëshuar këtë paralajmërim për konsumatorët me qëllim theksimin e rrezikut potencial që mund të hasin gjatë blerjes, zotërimit apo tregtimit me monedha virtuale të tilla si Bitcoin. Monedhat virtuale vazhdojnë të mbesin një ndër titujt kryesor të lajmeve dhe po gëzojnë një popullaritet në...
Metalet bazë dhe artikujt prej tyre përbëjnë eksportin më të lartë Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin prill 2021 Të dhënat nga Tregtia e Jashtme të Mallrave në Kosovë tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për...
Mërgata vazhdon të jetë njëri nga burimet kryesore të financimit të shpenzimeve familjare në Kosovë. Që nga shpallja e pavarësisë, dërgesat e tyre kanë vazhduar të shënojnë rritje. Të dhënat e Bankës Botërore tregojnë se brenda kësaj periudhe janë dërguar 12.6 miliardë euro, shkruan Telegrafi. Vlera më e madhe e remitencave është...
Bie numri i fluturimeve krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Statistikat e Transportit dhe Telekomunikimit” për tremujorin e parë (TM1 2021), me të dhëna mbi Transportin Ajror, Hekurudhor, Rrugor dhe Telekomunikimin. Në territorin e Kosovës janë gjithsej 333 km binarë...
Shkëmbimet tregtare midis Shqipërisë dhe Kosovës pësuan rënie gjatë vitit të kaluar për shkak të pandemisë. Teksa importet e mallrave që vijnë në drejtim të Shqipërisë u rritën në 8,3 miliardë lekë, nga 7,7 miliardë në 2019-n, ishin eksportet shqiptare ato që ranë në 26,2 miliardë lekë, mbi 3,5...
Njoftim për subjektet Prodhuese-ILP dhe TI që janë të pajisura me autorizime për lirime në import Më qellim të zbatimit të nenit 29 të Ligjit Nr. 05/L-037 për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar, dhe nenit 48 të Udhëzimit Administrativ Nr. 03/2015, Komisioni për Lirim në importe, Njofton Bizneset Prodhuese dhe...