Empatia ka qenë gjithmonë një aftësi kritike për liderët, por ajo po merr një nivel të ri kuptimi dhe prioriteti. Larg nga një qasje e butë, ajo mund të sjellë rezultate të rëndësishme biznesi. Gjithmonë e dinim se demonstrimi i ndjeshmërisë është pozitiv për njerëzit, por hulumtimi i ri tregon...
E kemi dëgjuar më parë dhe do të vazhdojmë ta dëgjojmë: Pandemia e Covid-19 ndryshoi në mënyrë dramatike mënyrën se si jetojmë dhe punojmë. Industritë ranë në krizë dhe bizneseve iu desh të ndryshonin strategjitë sa më shpejt të ishte e mundur. Liderëve të biznesit dhe komunitetit në mbarë...
Disa vite më parë, ju bashkova një klienti i cili u takua me një nga klientët e firmës së tij. CEO i asaj kompanie e kaloi pjesën më të madhe të takimit duke i bërtitur stafit të tij. Pastaj gjërat morën kthesë për më keq dhe CEO u tërbua aq...
Ka një statistikë për të cilën çdo ndërmarrës ka dëgjuar të paktën njëherë, nëntë nga 10 ide biznesi dështojnë. Ndërmarrësia është lojë fati. Dhe me të gjitha monedhat të grumbulluara, është e vështirë të dini nëse një ide ka gjasa. Unë kam bërë hapin katër herë, dhe çdo herë është...
Nga të gjitha tiparet që e bëjnë një udhëheqës të vlerësohet dhe të njihet ka një tipar, që qëndron mbi të tjerat:  Besueshmëria. Që dikush të ndjekë një lider nëpër rrugëtimin e vështirë drejt suksesit, natyrisht që duhet të ketë ambicie. Sigurisht që udhëheqësi duhet të nxisë, të përqendrohet, përkushtohet...
Çdo mëngjes, kur na është dhënë privilegji që të zgjohemi dhe të fillojmë një ditë të re, na është dhënë gjithashtu mundësia që të rritemi si individë. Një nga pyetjet më të rëndësishme që duhet të pyesni çdo ditë është: “Si mund të rritem sot?” Kjo pyetje e veçantë është...
YLLI NUMËR NËNTË: RIPËRTËRIJE JETËN TËNDE "Çdokujt jepja atë që i takon "! (Muhamedi s.a.v.s.) Njeriu ka nevoja dhe posedon aftësi, pa marrë parasysh se e pranojmë ne një gjë të këtillë apo jo. Me të vërtetë, ana jonë e brendshme shpirtërore dëshmon vazhdimisht se ne kemi disa nevoja të caktuara. Ato janë...
YLLI NUMËR TETË: DIALOGU I ZHVILLUAR ME SUKSES "Duhet ta dimë se ne nuk jemi pronarë të mendjeve të të tjerëve, por mundemi të bëhemi vetëm pronarë të rrugëve të cilat shpien deri tek dyert e mendjes së të tjerëve. Ndoshta na është e ndaluar që të hyjmë tek ato, ndoshta...
YLLI NUMËR GJASHTË: EKIPI I FORTË SI KËSHTJELLA Allahu i Lartëmadhëruar në Kur'anin Fisnik ka thënë: "Allahu i do ata që luftojnë në rrugën e Tij, të rreshtuar si të jenë ndërtesë e fortifikuar". (Saf, 4). Vërtet, duhet të dimë se njeriu nuk do të arrijë sukses afatgjatë po qe se ai është...
Ne kalojmë pjesën më të madhe të kohës në punë, por flasim kryesisht nëpërmjet aplikacioneve dhe mesazheve dhe e trajtojmë njëri-tjetrin si të huaj kur jemi ballë për ballë, një gjë kjo që ndikon jo mirë në performacën e kompanisë. Më poshtë janë 24 mënyra verbale për të shprehur vlerësim,...