Çmimi i punës ndryshon çdo vit, në fakt siç ndryshojnë edhe çmimet e produkteve në treg, ndryshon edhe çmimi i punës. Ka periudha gjatë të cilave luhatshmëria në ekonomi është e ulët dhe për pasojë edhe çmimet e produkteve dhe pagat janë më të qëndrueshme ose me ndryshime të vogla. Por,...
Në pamje të parë, të udhëtosh botën duket shumë e shtrenjtë, por ka shumë mënyra sesi ju të bëni pushime fantastike pa u shqetësuar për llogarinë tuaj bankare. 1. Rezervoni biletën muaj përpara Edhe pse duket si një këshillë klasike udhëtimi, është shumë e rëndësishme. Duke u bazuar tek Skyscanner, muajt...
Me afrimin e pushimeve, ju mund të jeni duke planifikuar udhëtimin tuaj të radhës. Gjithashtu, mund të jeni duke kërkuar mënyrat më të mira për të ulur kostot e udhëtimit tuaj. Pavarësisht nëse synoni të vizitoni familjen tuaj ose të bëni disa pushime dimërore, udhëtarët e zgjuar e dinë se...
Qytetarët e Kosovës i kanë borxh bankave komerciale 4.2 miliardë euro. Mirëpo, krahas kredive qytetarët kanë kursyer edhe shumë para në banka. Ditën Botërore të Kursimeve qytetarët e festojnë me mbi 5 miliardë euro depozita. Dita Botërore e Kursimeve kremtohet për gati një shekull me qëllim për të ndihmuar në...
Autoritetet e Kosovës në vazhdimësi u kanë bërë thirrje qytetarëve të vendit që të kursejnë energjinë elektrike, sidomos gjatë muajve të dimrit, në mënyrë që niveli i reduktimeve të energjisë të ulet. Sipas tyre, marrë parasysh që Kosova gjendet në rrjetin e përbashkët energjetik evropian, i cili po vuan nga...
Në total 5 miliardë e 206 milionë janë depozitat e kosovarëve nëpër bankat komerciale në vend. Këtë e thekson raporti i fundit i Bankës Qendrore të Kosovës, i publikuar këtë të enjte por që pasqyron gjendjen për muajin gusht. Depozitat e ekonomive familjare janë 3 miliardë e 524.7 milionë Depozitat e korporatave...
Ligji për Paga për sektorin publik sot ka dalë në konsultim publik dhe të gjitha palët kanë mundësi që të japin mendimet e tyre deri më 6 tetor. Zyra e Kryeministrit duke publikuar të plotë dokumentin, ka nxjerr edhe koeficientët e propozuar për të gjithë punëtorët shtetërorë, ku sipas tyre...
Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja për kursimin energjisë elektrike. Këto masa vlejnë vetëm për sektorin publik teksa ministrja Artane Rizvanolli ka paralajmëruar se së shpejti do të ketë masa edhe për sektorin privat. “Masat në institucionet publike, ndërmarrje. Në kemi shpallur masat emergjente të kufizimit me energji. Ne...
Islami i kushtoi një vëmendje të veçantë shpenzimit të parasë, duke kërkuar nga muslimanët gë të mos jenë duar-shtrënguar dhe të mos shpenzojnë tepër (pa masë), por të jenë mesatar në shpenzimin e parasë gjegjësisht pasurisë së tyre. Allahu i Madhërishëm, robërve të Vet të sinqertë e të afërt...
Kryetari i Fed përsëriti se banka qendrore e SHBA do të vazhdojë të rrisë normat e interesit dhe ka të ngjarë t’i lërë ato të larta për shkak të inflacionit Në harkun e vetëm tetë minutave, kryetari i Rezervës Federale, Jerome Powell, arriti të fundoste tregun duke ulur pasurinë e...