Studiuesit u kanë kërkuar vendeve anëtare të BE-së të investojnë shumë më tepër në dizajnimin e çipave, në mënyrë që të krijojnë pavarësi nga Kina. dhe pjesë të tjera të zinxhirit të prodhimit duhen marrë seriozisht. Prodhim i çipave në Dresden Kur në fillim të këtij viti kompania gjermane e inxhinierisë...
Kompanitë më të mëdha në botë vazhduan të kishin rritje edhe në vitin 2021. Gjatë vitit të kaluar, Apple dhe Microsoft arritën vlerën e tregut prej pothuajse 3 trilion dollarësh, ndërsa Tesla dhe kompania mëmë e Facebook, Meta, kapën për herë të parë shifrën historike prej 1 trilion dollarësh. Vlera...
Bota e internetit është një nga hapësirat më dinamike, me rritjen më të shpejtë dhe ndryshimin më të madh.   Me teknologjitë dhe platformat e reja që dalin vazhdimisht, mund të jetë e vështirë të parashikohet se çfarë do të ndodhë në vitet e ardhshme. Megjithatë, ka disa gjëra që ka...
“Dyqanet” kineze për shkarkimin e aplikacioneve celularë kanë pësuar një rënie të madhe. Në tetor 2021, në dyqane kishte 2.78 milionë aplikime, ndryshe nga dhjetori 2018, kur në “dyqane” kishte 4.52 milionë aplikime. Kjo është një rënie prej 40% këtë vit, falë ligjeve të reja që Pekini ka zbatuar. Ligjet e reja...
Së fundmi  Appfigures, ka publikuar listën me aplikacionet më të shkarkuara për vitin 2021. Sipas statistikave ,TikTok u rendit në vendin e parë, me më shumë se 586 milionë përdorues të rinj që e shkarkuan aplikacionin këtë vit.Pas tij,Instagrami aplikacioni me 566 milionë shkarkime. Meta – Facebook dhe WhatsApp –...
Një nga veçoritë më të pazakonta që ka sjellë sistemi i ri operativ i Applet, iOS 15 tek iPhone është edhe mundësia për të ndryshuar prapavijën e shfletuesit të internetit, Safari. Me veçorinë e re, kur të hapet një faqe e re në prapavijë mund të zgjidhni të shihni pamje...
Nëse shpesh e gjeni veten duke humbur gjurmët e mesazheve të rëndësishme që keni dërguar në WhatsApp, atëherë ky truk do t’ju ndihmojë. Mesazhet me yll do ju  ndihmojnë të shmangni zhdukjen e tyre apo eventeve të rëndësishme që ju i keni dërguar me mesazh. Gjithashtu kjo ju lejon të ruani...
WhatsApp do të prezantojë së shpejti një veçori të re që do t’ju lejojë ta fshihni automatikisht informacionin për herën e fundit që keni vizituar një shërbim popullor chat, nga njerëzit me të cilët nuk keni biseduar kurrë, shkruan The Verge. Deri më tani, ky opsion ishte vendosur fillimisht në mënyrë...
Sipas “The International Telecommunication Union” (Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikacionit), institucion i specializuar i Kombeve të Bashkuara, 4.9 miliardë persona kishin lidhje me internet në vitin 2021, në rritje krahasuar me rreth 4.1 miliardë në 2019-n. Kjo është një rritje e ndjeshme, por një numër i madh njerëzish mbeten ende...
Pёr një fjalëkalim me 12 karaktere që përmban të paktën një shkronjë të madhe, një simbol dhe një numër, do të duheshin 34,000 vjet që një kompjuter ta gjente atё.   Fjalëkalimet si “123456” apo “qwerty” që shfaqen në listat e fjalëkalimeve më të përdorura duhet të hiqen nga përdorimi me...