Si ta rritësh nafakën në shtëpinë tënde? Enesi r.a. transmeton: “Kush dëshiron që t’i rritet furnizimi dhe të jetojë gjatë le t’i mbajë lidhjet familjare.” (Buhariu, Muslimi) 1. Lute Zotin për falje. Allahu i madhërishëm thotë: “Kërkoni falje Zotit tuaj, se Ai vërtet falë shumë. Ai ju lëshon nga qielli shi me bollëk. Ju...
Çmimet për mallrat dhe shërbimet e konsumit, duke përfshirë ushqimin, energjinë dhe strehimin, janë rritur shumë gjatë muajve të fundit dhe sidomos aktualisht. Ndërsa efektet e inflacionit nuk shmangen lehtësisht, disa planifikues financiarë thonë se ka hapa që konsumatorët mund të ndërmarrin për të shmangur efektet më të këqija: ...
Në vitin 945, një dorë e panjohur do të braktiste para portës së manastirit të Aurillac në Auvergne, një foshnjë të mbështjellë me pelena. Murgjit e mirë do ta mermin fëmijën e gjorë dhe do ta pagëzonin me emrin Gerbert. Fëmija do të rritej në manastir, ku edhe do...
Ju kaloni 40 orë (ndoshta më shumë) në punën tuaj çdo javë. Por a jeni ndalur ndonjëherë të mendoni për vlerat tuaja personale të punës? Vlerat e punës së punonjësve dhe punëdhënësve, jo vetëm që përcaktojnë kulturën e punës, por edhe rrugën tuaj optimale të karrierës. Puna zë shumë hapësirë ​​në jetën...
Kjo është eksperienca dhe historia e një 29 vjeçari i cili pas disa përpjekjesh biznesi, më në fund gjeti diçka që funksionoi: Postimi i këshillave financiare në YouTube, Instagram dhe TikTok. Në vitin 2021, biznesi tij i krijimit të përmbajtjes solli 1.5 milionë dollarë të ardhura. Si ndërtoi ai një...
Shkruajuni punonjësve shënime falënderimi me shkrim dore Sheldon Yellen, CEO në BELFOR Property Restoration, rekomandon përdorimin e traditës së shkuar për dërgimin e shënimeve falënderuese, kartave të përvjetorit dhe letrave të festave për punonjësit. Gjëja kryesore është t’i shkruani ato me shkrim dorë. Sigurisht, çdo mesazh vlerësimi për ekipin...
Sipërmarrësit zakonisht punojnë me orare të zgjatura dhe rraskapitëse, dhe sipas një raporti, 21 përqind e tyre punojnë çdo ditë të javës. Në një studim të kryer nga Qwick, 7 në 10 të anketuar pretenduan se puna e tyre nuk ofron fleksibilitet për sa i përket orarit, me 42% të...
Ambicia është një dëshirë e fortë e shoqëruar me këmbëngulje për të bërë apo arritur diçka, ajo vjen edhe në kuptimin e një dëshirë dhe etje të tepruar për nder, për favore, lajka, popullaritet dhe sigurisht edhe për para e pushtet. Shpesh në këtë botë ata që ja dalin të...
Në Kosovë, shumë tregtarë po bëjnë promocione të ndryshme, sipas të cilave produktet e blera nëpër dyqanet e tyre nuk kthehen më. E kjo është plotësisht në kundërshtim me Ligjin për Mbrojtjen e Konsumatorit, i cili përcakton se qytetarët kanë të drejtë kthimi deri në 14 ditë, përkatësisht dy javë...
Islami është fe e prirjeve natyrale. Nuk ka rregulla a parime që bien ndesh me këto prirje të njeriut, përkundrazi: Islami nxit dhe inkurajon ato. Nga prirjet natyrale të cilat Allahu na ka mundësuar është edhe dëshira për pronësim (zotërim), gjë të cilën më qartë mund ta vërejmë tek...