Paratë e kontributëdhënësve kosovarë u tkurren për 161 milionë euro, në gjashtë muajt e parë të këtij vitit. Kaq është humbja nga investimet e Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovëës (FKPK), në tregjet e jashtme, sipas raportit mujor informativ të Bankës Qëndrore të Kosovës (BQK), të muajit korrik. Jeton Demi, zëdhënës...
Dhënia e dorëheqjes në punë është një proces shumë i vështirë sepse ajo të do të thotë të marrësh përsipër risqe të shumta dhe të përballesh me sfida të reja në të ardhmen e afërt. Të heqësh dorë nga puna në të cilën ju jeni aktualisht, do të thotë që...
Përcaktimi i vlerës monetare të një koeficienti për pagat e shërbyesve civilë, është një ndër debatet që ka përfshirë sindikatat e punëtorëve. Ministria e Punëve të Brendshme e ka proceduar projektligjin për paga në konsultime paraprake më 17 gusht, qëllimi i të cilit është përcaktimi dhe rregullimi i sistemit të...
Ka shumë pak prova të besueshme shkencore se ushtrimet e syve mund të përmirësojnë shikimin. Megjithatë, ushtrimet mund të ndihmojnë të ndiheni më mirë.Ushtrimet e syve mund të mos përmirësojnë shikimin tuaj, por mund të ndihmojnë në rehatinë e syve, veçanërisht nëse sytë tuaj irritohen në punë. Një gjendje e...
Nëse ndiheni të rraskapitur në fund të një dite të rëndë në punë, ka mundësi që të keni menduar shumë.Studiuesit kanë zbuluar se përdorimi i tepërt i lëndës gri (në tru) mund të shkaktojë lodhje mendore, duke e bërë më të vështirë marrjen  e vendimeve. Hulumtuesit analizuan përbërjen kimike të...
Kur kompanitë krijojnë një njoftim pune, ata shpresojnë të tërheqin talentet më të mira. Megjithatë, ndonjëherë këto njoftime dështojnë. Për shembull, nëse një listë pune përdor gjuhë mashtruese ose përshkrime tepër të gjata, mund të përfundojë duke zmbrapsur kandidatët me kualifikim të lartë. Kohët e fundit, ekipi Paychex anketoi amerikanët...
Sot kur hyn në fuqi ngritja e sërishme e çmimit të çimentos, përfaqësues të bizneseve të sektorit të prodhuesve të betonit, që po përballen me këto rritje, do të protestojnë para kompanisë Sharr-Cem. Protesta do të fillojë në ora 10:00, ku bizneset në fjalë do të kundërshtojnë ngritjen e çmimit...
Burnout-i është shumë i zakonshëm në mesin e sipërmarrësve dhe madje edhe në mesin e profesionistëve ambiciozë. Fatkeqësisht, burnout-i shpesh mund të vijë pa ndonjë paralajmërim. Nëse e bëni punën tuaj me pasion, shumicën e herëve mund të mos ju duket sikur po punoni. Kjo sjell shpenzimin e më shumë...
Në Danimarkë është miratuar ligji, i cili i ndalon punëdhënësit të pyesin aplikantët e tyre për moshën. Sipas ligjit, aplikantët nuk duhet të japin më moshën kur aplikojnë për punë. Objektivi i ligjit të ri është të parandalojë punëdhënësit që të refuzojnë aplikantët për shkak të moshës së tyre. Duke...
Derisa Britania po përgatitet për temperaturat më të larta të regjistruara ndonjëherë, entuziazmi për nxehtësinë e pazakontë të verës po i jep rrugë shqetësimeve mbi ndikimin që mund të ketë në një vend pothuajse plotësisht të papërgatitur për mot të tillë të nxehtë. Përballë paralajmërimit të parë të kuq të...