Menaxhimi i shitjeve të një kompanie përfshin tre procese themelore të vendimeve dhe veprimeve: Plani: Ne duhet t’u përgjigjemi pyetjeve të ndryshme. Çfarë do të shesim, si do ta bëjmë, ku, kujt? Dhe shumë pyetje të tjera. E rëndësishme është të keni një plan përpara se të kaloni në hapin...
Menaxhimi i shitjeve nuk është vetëm regjistrimi i gjithçkaje që ka të bëjë me një shitje, por shkon përtej kësaj. Ofron mundësinë që kompanitë të përshtaten me trendet e tregut, të zhvillojnë produkte të reja, më të dobishme apo edhe të investojnë të nevojshmet në reklama. Më poshtë janë...
Administrata e shitjeve është të gjitha procedurat, vendimet, veprimet e mbikëqyrjes dhe kontrollit, auditimit dhe vlerësimit që zhvillohen në kompani dhe që lidhen me operacionet e shitjes. Objektivi kryesor i administrimit të shitjeve është të menaxhojë siç duhet proceset me klientët dhe furnitorët. Në përgjithësi, gjithçka që ka të bëjë...
Çfarë e bën një shitës të shkëlqyeshëm?! Kjo është një pyetje e thjeshtë për nga forma e të pyeturit, por, komplekse nga definimi i saj, andaj, nuk ka një përgjigje të përsosur. Të gjithë kanë përkufizimin e tyre në atë që e bën një shitës të shkëlqyeshëm. Sidoqoftë, ne kemi intervistuar...
Një shkencëtar nga Bangladeshi, i cili ka shpikur një qese mbajtëse të biodegradueshme me kosto të ulët, kërkon investime për të prodhuar dhe popullarizuar qesen për të zëvendësuar polietilenin në përdorimin e përditshëm dhe në industrinë e paketimit. Duke folur për Agjencinë Anadolu, Mubarak Ahmad Khan, këshilltari kryesor shkencor në...
Marrëveshja e dytë MARRËVESHJA PËR KAMATËN Allahu Teala e ka bërë kamatën rreptësishtë haram. Sarrafi (Sarraf: personi që punon me ari, argjend dhe para; këmbyes; argjendar; bankier) që bën tregti me argjend dhe ari dhe personi që merret me shitblerjen e mallrave ushqimore duhet posaçërisht të largohen nga kamata, pasi që...
Shqiptarët po e përdorin gjithmonë e më shumë internetin, ndërsa pandemia COVID-19 i shtyu ata të provojnë edhe blerjet online. Të dhënat zyrtare të INSTAT tregojnë se për vitin 2021, mbi një në pesë persona ose 21.4 për qind e popullsisë 16-74 vjeç bëri blerje përmes platformave në internet apo...
Rritja e çmimit të arit ka ulur kërkesën për këtë mall në tregun e Kosovës, por ka rritur interesimin për ndërrim të tij me vlerën e njëjtë. Pronarë të argjendarive thonë se qytetarët zakonisht i ndërrojnë modelet e vjetra të arit me modele të reja. Enver Pakashtica, kryetar i Shoqatës së...
Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank deklaroi se sektori i pajisjeve elektrike shtëpiake i Turqisë ishte i pari në Evropë me 26 milionë produkte të eksportuara vitin e kaluar. Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank deklaroi se sektori i pajisjeve elektrike shtëpiake i Turqisë ishte i pari në Evropë me...
Tregtia me shumicë dhe pakicë vazhdon të dominojë si aktiviteti më i preferuar i kosovarëve, kur është në pyetje marrja me biznes. Kjo kategori prinë si më e kërkuara edhe në listën e ndërmarrjeve të regjistruara në tremujorin e katërt të vitit 2021, thuhet në raportin e ASK-së mbi ndërmarrjet...