Koncepti "4 P-të e marketingut" përdoret për të përcaktuar një nga strategjitë më të njohura dhe më të aplikuara në këtë fushë, e cila konsiston në analizimin e 4 elementëve themelorë: produktin, çmimin, pikën e shitjes dhe promovimin. Edhe pse disa mund të duken më të rëndësishme se të tjerët,...
Marketingu është një nga shtyllat kryesore të mbarëvajtjes së biznesit. Sigurisht, nuk mjafton vetëm të prodhoni, apo të krijoni shërbime. Duhet të mbërrini tek klienti dhe kjo realizohet përmes një marketing të mire. Më poshtë janë 5 rregulla marketing që nuk dalin kurrë nga moda. 1-Krijoni përmbajtje të vlefshme Përmbajtja cilësohet...
Askush nuk është perfekt, madje as më i madhi i mendjeve apo organizatat shumë milionëshe. Kjo ishte provuar herë pas here përmes gabimeve të ndryshme nga gjigandët e korporatave, të cilat më vonë provuan se ishin gabime. Këto katastrofa nuk duhet të merren lehtë pasi këtu qëndrojnë disa nga...
Formimi i një biznesi të mahnitshëm është thjesht hapi i parë. Tërheqja e klientëve kërkon marketing. Ndërsa shumë biznese të vogla besojnë se marketingu është i ngjashëm me reklamimin, ai në fakt është shumë më i gjerë. Marketingu përfshin të gjithë procesin e ofrimit të një produkti ose shërbimi...
Metaverse priret të jetë një hapësirë virtuale e përbashkët që e lejon dikë të bëjë pothuajse gjithçka që mund të bëjë në jetën reale. Këtu mund të bëni blerje, tregti, si dhe shitje. Ju mund të mblidheni dhe madje të shoqëroheni me individë të tjerë për çfarëdo arsye që...
Marketingu është një temë e gjerë dhe po kalon një evolucion të vazhdueshëm. Nëse e ndjekim nga afër këtë proces të evolucionit duke parë përkufizimet e tij të ndryshme të dhëna në periudha të ndryshme, do të kuptojmë se fokusi po zhvendoset gjithnjë e më shumë te klientët për...
Mat Stringer dikur shpërndante më shumë se 250 kartëvizita në vit. “Merrja 50 copë me vete kudo që shkoja. Është një mënyrë e mirë për t’ua kujtuar njerëzve atë që ti përfaqëson” shprehet menaxheri britanik. Më pas erdhi koronavirusi dhe në 18 muajt që pasuan Stringer nuk ka dhënë...
Indikatorët matës janë të rëndësishëm. Ato krijojnë bazat e disiplinës operacionale, ndihmojnë në vlerësimin e efektivitetit të aktiviteteve kryesore dhe vërtetojnë që rezultatet e biznesit po arrihen. Për ekspertët e marketingut, indikatorët matës të kësaj fushe dërgojnë gjithashtu edhe disa sinjale të fuqishme për mënyrën se si e shohim ndikimin...
Në Shqipëri ka më shumë se 160 mijë biznese aktive, ku nëse vetëm një pjesë e atyre bizneseve do të konkurronin me atë tëndin, do të ishte një sfidë e madhe për vëmendje, gjë që ndikon dukshëm në financa. Për t’a bërë çështjen edhe më të komplikuar, të gjitha ato...
Marketingu është  mënyrë që njerëzit të dëshirojnë mallrat tuaja, t’i shitni ata, t’ua dorëzoni klientëve dhe të paguani për to. Marketing do të thotë të jesh aktiv në çdo mënyrë që do të rrisë shitjet. Nuk mjafton të ulesh e të presësh porositë. Ja çfarë duhet të bëni:   Zbuloni se...