Paratë e kontributëdhënësve kosovarë u tkurren për 161 milionë euro, në gjashtë muajt e parë të këtij vitit. Kaq është humbja nga investimet e Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovëës (FKPK), në tregjet e jashtme, sipas raportit mujor informativ të Bankës Qëndrore të Kosovës (BQK), të muajit korrik. Jeton Demi, zëdhënës...
Kur shkruhet në mënyrë efektive, një plan biznesi mund të ndihmojë në rritjen e kapitalit, informimin e vendimeve dhe tërheqjen e talenteve të reja. Shkrimi i një plani biznesi është shpesh hapi i parë në transformimin e biznesit tuaj nga një ide në diçka të prekshme. Ndërsa shkruani, mendimet tuaja...
“You only live once” (në shqip “Kemi vetëm një jetë”). Mund të përmblidhet në këtë mënyrë koncepti që është në thelb të Yolo Economy, një lëvizje e cila ka lindur në SHBA por po përhapet dalëngadalë, edhe në vende të tjera të botës, veçanërisht te brezi i Millennials (ata...
Apple është e njohur për venidn e punës më sfidues dhe ngazëllyes, pra nuk është surprizë të dëgjoni se të merrni një punë në Apple nuk është detyrë e lehtë. Si Google dhe kompanitë tjera teknologjike shumë te mëdha, edhe Apple bënë pyetje teknike të bazuara në eksperiencën tuaj të...