Ese - Olta ShehiTë jesh një udhëheqës do të thotë të kesh aftësinë për të drejtuar një grup njerëzish ose një organizatë.Nuk mund të jesh udhëheqës thjesht duke qenë në një pozicion më të lartë se njerëz të tjerë, por është diçka që ekziston brenda personalitetit të individëve që...
Bota është plot me programe leksionesh mbi udhëheqjen, por mënyra më e mirë për të mësuar se si të drejtosh, mund të jetë para jush. Në këtë bisedë të qartë dhe të sinqertë në platformën TED, ekspertja e lidershipit prej 25 vitesh, tregon se çfarë i bën liderët e...
Në ditët e sotme ka shumë këshilla, truke apo mësime të gatshme që merren nga miliarderët dhe njerëzit e suksesshëm nga çdo cep i botës. Por, ka një këshillë që shihet si më praktike dhe më produktive te njerëzit që e aplikojnë. Ndryshe quhet “rregulli i pesë orëve” dhe...
“Nata e Kadrit është më e mirë se një mijë muaj”. Muaji Ramazan erdhi edhe njëherë tek ne. Është muaji që përmban natën e bekuar që përshkruhet si nata më e bukur se një mijë muaj dhe është muaji në të cilin shejtani mbyllet në pranga dhe dyert e xhenetit...
Të gjithë jemi dëshmitarë që agjërimi sot nëpër botë, i ka tejkaluar kufijtë fetarë dhe është duke u zbatuar dhe rekomanduar nga ekspert, në disa fusha të jetës.  Agjërimi ka tërhequr vëmendjen e disa studiuesve shkencorë të cilët kanë bërë hulumtime në lidhje me përfitimet në aspektin mendor, social,...
Rezoluta nr.: 231 (2/24) Lidhur me inflacionin dhe ndryshimet valutore Këshilli i Akademisë Ndërkombëtare të Fikhut Islam i dalë nga Organizata e Bashkëpunimit Islam, në sesionin e tij të njëzet e katërt në Dubai, gjatë periudhës nga: 07-09 Rabi’ul-Evel 1441 hixhri, që korrespondon me: 04-06 nëntor 2019, pasi shqyrtoi studimet e...
Nëse një mysliman dëshiron të hapë një llogari bankare për të ruajtur paratë e tij ose për t’iu transferuar paga e tij, obligohet që këtë ta bën në një bankë islame – nëse diç e tillë gjendet në vendin e tij. Nuk lejohet të hapet një llogari në një bankë...
Dispozita e bufes së hapur Bufe e hapur apo siç njihet në fushën e gastronomisë "ushqehu derisa të ngopesh, krahas një shume të caktuar", për këtë çështje është debatuar shumë. Për format dhe dispozitën e saj, në vijim do të shpjegoj format dhe dispozitën e saj në mënyrë të shkurtuar. Forma...
Thënie mbi suksesin Sado që të dish teorikisht për suksesin, nuk do ta arrish atë pa u mos u angazhuar konkretisht për të. Dil e hulumto për suksesin sepse suksesi s’ka hulumtuar kurrë për asnjë njeri! Sukses është edhe t’i bësh njerëzit të lumtur! Suksesi nuk është diçka që...
Shkruan: Prof. Jusuf ZIMERI Hyrje Sistemi i sigurimeve në kohën bashkëkohore është shtrirë në të gjitha poret e jetës dhe është bërë pjesë përbërëse e jetës së njeriut. Ky sistem përmes kontratave të sigurimit ka depërtuar thellë në fushën e tregtisë, ndërtimtarisë, në bujqësi, shëndetësi kudo tjetër. Ky sistem është zgjeruar...