Rusia është eksportuesi më i madh i grurit në botë i ndjekur nga Kanadaja në Shtetet e Bashkuara. Sasia e grurit të cilën e eksportojnë tre vendet e para është: 1. Rusia, eksporton mbi 43 milionë tonë grurë, 2. Kanadaja eksporton afër 23 milionë tonë grurë, dhe 3. Shtetet e Bashkuara eksporton mbi...
Sot do të doja të merrja pak hapësirë nga koha juaj për një çështje që prek shumcën prej nesh. Keq menaxhimi i parasë. Kjo, nisur nga një votim që postova në mediat e mia sociale disa ditë më parë, ku shifrat treguan se një pjesë e mirë e audiencës nuk...
Të gjithë duan dollarin dhe të gjithë e urrejnë atë. Monedha e forcuar amerikane ishte e ftuara e padëshiruar në takimet vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërorekëtë javë në Uashington, duke shkaktuar protesta për daljet e kapitalit, rrëshqitje të monedhave dhe mbytur rritjen ekonomike. Gjërat që e...
Nga: Aid el Karni Përkushtimi ndaj librit, dëshira për lexim dhe pasurimi i mendjes është një prej shkaqeve të lumturisë dhe të suksesit. Shkrimtari i njohur Xhahidhi ka shkruar këshilla të mrekullueshme lidhur me shoqërimin me librin. Ai pohon se ky shoqërim largon të gjitha brengat dhe dhembjet. Duke përshkruar librin,...
Në tregjet e gjelbra, anembanë Kosovës, çmimet kanë lëvizur, por me njëfarë mase dhe te shumë produkte me një përqindje gati të pavërejtshme. Në dhjetëditëshin e parë të këtij muaji, më saktësisht më 9-10 dhe 11 mars, në Kosovë ndodhi shfrenimi i çmimeve në përmasa të paimagjinueshme. U ngritën çmimet...
Nga të gjitha tiparet që e bëjnë një udhëheqës të vlerësohet dhe të njihet ka një tipar, që qëndron mbi të tjerat:  Besueshmëria. Që dikush të ndjekë një lider nëpër rrugëtimin e vështirë drejt suksesit, natyrisht që duhet të ketë ambicie. Sigurisht që udhëheqësi duhet të nxisë, të përqendrohet, përkushtohet...
Dhe kjo po ndodh në luftën në Ukrainë…Një incident i përgjakshëm me armë zjarri ka ndodhur mes rusëve për shkak të alkoolit. Tre nga njerëzit e Vladimir Putin u vranë me armë zjarri dhe dy të tjerë u plagosën në një… gjueti ushtarake me agjentët e shërbimeve të sigurisë FSB. Rreshteri...
Në një përpjekje për të siguruar zhvillimin paqësor të Kupës së Botës FIFA 2022, Katari do të vendosë dhjetëra mijëra forca sigurie. Vendi pritës i WC, i cili fillon në nëntor të këtij viti, ka nënshkruar marrëveshje të shumta bashkëpunimi në fushën e sigurisë me disa vende. 1.2 milionë tifozë priten...
Lehmann, 18 vjeç, ka 3.3 miliardë dollarë pasuri, pasi trashëgoi aksione në zinxhirin e parafarmacive gjermane dm-drogerie markt nga babai i tij, Guenther Lehmann. Kjo bazohet në listën e miliarderëve që u publikua në 35 vjetorin e listës Forbes, e cila u publikua më 6 Prill.   Dm-drogerie markt, burimi i...
Me plot meritë, libri i ri i Matthew C. Klein dhe Michael Pettis, i titulluar “Luftërat tregtare janë luftëra në mes të klasave”,  ka marrë vëmendje të madhe në qarqet akademike dhe në revistat prestigjioze të ekonomisë. Z. Klein është ekonomist që ka punuar për gazetat si: Financial Times, The Economist dhe Bloomberg; ndërsa z. Pettis është profesor...