Një kolumnist britanik ka vlerësuar mënyrën se si shteti i Katarit organizoi Kupën e Botës 2022, e cila përfundoi me ndeshjen finale të dielën, më 18 dhjetor 2022, kur kombëtarja e Argjentinës mundi Francën për të fituar titullin e botës. Ai theksoi se ky kampionat ishte i jashtëzakonshëm për...
Ministrja e Infrastrukturës Belinda Balluku ka shpjeguar se rruga e re që pritet të finalizohet Kashar-Lekaj do të bëjë të mundur aksesimin më të shpejtë të Kosovës në plazhet e jugut. Balluku tha se me ndryshimet e bëra ky aks do të përshkohet për 25 minuta bashkë me Bypassin e...
Suksesi i arritur nga shteti i Katarit në organizimin e Kupës së Botës FIFA, i cili do të përmbyllet pas finales së madhe më 18 dhjetor, zbulon çdo ditë korrektësinë e qasjes së tij për të shpërfillur fushatat sistematike të shpifjeve të këtij shteti të Gjirit Arab, ndaj të...
Isak Njuton njihet si një nga fizikanët më të mëdhenj që ka ekzistuar ndonjëherë, por kur fliste për veten, megjithatë kishte nota modestie. “Nëse kam parë diçka, kjo vjen pasi qëndroj mbi shpatullat e gjigandëve”, thoshte ai. Ne e dimë shumë mirë për jetën e Njuton, por jo për “gjigantët”. Po...
Nga Anastas Angjeli, Adrian Civici Ekonomia shqiptare në periudhën para shpalljes së pavarësisë deri në luftën e II-të botërore Struktura ekonomike dhe shoqërore e viseve shqiptare para shpalljes së pavarësisë gjysmës së dytë të shek. XIX-të, trojet shqiptare, karakterizoheshin nga prapambetja e theksuar dhe shfaqnin tiparet e një vendi feudal agrar të...
Xhamia e fshatit kulturor Katara në kryeqytetin e Katarit, Doha, është bërë fokusi i vëmendjes për tifozët e Kupës së Botës që duan të njohin Islamin. Predikuesit shumëgjuhësh meshkuj dhe femra në xhami u shpjegojnë turistëve fenë islame. Tabelat elektronike rreth Islamit në më shumë se 30 gjuhë në derë janë...
Fëmijët e lindur gjatë Depresionit të Madh të periudhës ndërmjet luftërave (1929-1939), më i keqi në historinë moderne, tregojnë pasojat e ngulitura në ADN-në dhe qelizat e tyre deri më sot, në formën e biomarkerëve të plakjes më të shpejtë, tregon një studim shkencor amerikan. Depresioni i Madh, i cili...
Banka Qendrore e Kosovës ka treguar se gjatë nëntë mujorit të parë të 2022-së, diaspora ka dërguar 54.4 milionë euro më shumë. Në total nga mërgimtaret kanë dërguar 916.2 milionë euro. Mërgimtaret vazhdojnë të kontribuojë në dërgimin e parave për familjet në Kosovë. Të dhënat e Bankës Qendrore të Kosovë...
Çfarë po bën Katari gjatë Kupës Botërore 2022 për të përhapur mesazhin e Islamit?Thëniet e Profetit ﷺ në çdo cep, të cilat promovojnë bukurinë e Islamit. Dhomat e hotelit kanë një barkod, në të cilin prezantohen mësimet rreth islamit, hadithet dhe një përkufizim të thjeshtë të besimit musliman. Ndryshimi i Muezinëve...
Më më shumë se katër miliardë dollarë flukse të huaja hyrëse në dhjetë muajt e parë të këtij viti, ekspertët e tregut të kapitalit thonë se Bursa e Katarit, si shumica e bursave të mikpritësve të mëparshëm të Kupës së Botës, ka tejkaluar bursat e tjera në prag të...