Presidenti i Türkiye-s, Recep Tayyip Erdoğan kreu një testim duke drejtuar prototipin më të fundit të automjetit turk TOGG në Luginën e Informatikës Gebze (Gebze Bilişim Vadisi), transmeton Anadolu. Pas "Ceremonisë së Çmimeve për ata që i ofrojnë vlera Qendrës së Industrisë dhe Teknologjisë në Kocaeli" në Luginën e Informatikës...
Heshtja është një nga mjetet më të thjeshta, por më të fuqishme të negocimit, por tradicionalisht është e pozicionuar si një taktikë frikësimi që e shtyn një person të flasë për disavantazhet e veta. Një studim i ri i botuar në Revistën Psikologjia e Zbatuar (Journal of Applied Psychology)...
A lejohet puna në filiale tregtare të ndaluara? *** Përgjigja: – Nuk lejohet për myslimanin të kërkoj hapjen e një filiali tregtar, për shitjen e mallrave ushqimore që përmbajnë ushqime ose pije të ndaluara fetarisht, vetëm në rast se ai si filial kufizohet në shitjen e ushqimeve të lejuara. – Nëse kompanitë që...
Të martë e 9-të gushtit hashtagu #ndryshojeni_ua_për_shaminë u bë viral në rrjete sociale. Dhe sipas organizatorit të kësaj inciative, Liridon Kurti, duke përfshirë rrjetet sociale Facebook, Twitter, Instagram e Linked In, deri tani janë bërë 500 mijë “engagments”. Sipas Kurtit, qëllimi i kësaj nisme është lejimi i bartjes së shamisë nëpër shkolla. “Iniciativa...
Kërkesa globale për qymyr mund të arrijë në 8 miliardë tonë në vitin 2022, duke përputhur me nivelin më të lartë të të gjitha kohërave të vendosur në vitin 2013 dhe pritet të vazhdojë të rritet vitin e ardhshëm, tha Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë (IEA) në një raport të...
104 euro më shumë i është dashur të paguajë një familjeje 5-anëtarëshe në qershor të këtij viti, për shërbimet dhe blerjet e njëjta që ka bërë në Kosovë në janar të vitit 2021. Këtë përfundim e ka nxjerrë Instituti GAP në bazë të çmimeve të atëhershme dhe çmimeve të qershorit...
Gjithsej 2 mijë e 835 ndërmarrje ekonomike janë regjistruar si biznese në Kosovë, vetëm për tre muaj, prill-maj-qershor të këtij viti. Krahasuar me tremujorin e parë të vitit 2022, në tremujorin e dytë ka pasur një rritje shumë të vogël, prej 0.01% të ndërmarrjeve të regjistruara, ndërsa nëse e krahasojmë...
Kryeministri Albin Kurti ka thënë se Kosova sa i përket baterive akumuluese do t’i ketë 10 herë më shumë se Italia, për kokë banori. “Bateritë janë vendimtare kur ke politika për gjenerimin e energjisë me burime të ripërtritshme, edhe dielli edhe era mund të akumulohen e të përdoren më vonë,...
  Ju ose mund të konsumoni ose të investoni kohën tuaj. Kur dikush harxhon kohë, ai përfshihet në aktivitete që nuk janë të dobishme për veten ose të tjerët -  'duke vrarë kohën' . Në të kundërt, kur dikush investon kohë, me këtë rast mëson një aftësi të re, fiton...
Konkurrenca është armiku i kapitalizmit Tradicionalisht, na mësohet se tregu i lirë dhe globalizimi janë zgjidhja më e mirë për të gjithë, sepse një treg konkurrues pengon formimin e një monopoli, një përbindëshi të paskrupullt që zotëron një treg dhe gjeneron fitime të mëdha për të mirën e biznesit të...