Allahu i Madhëruar në Kuran thotë: "Allahu e ka lejuar tregtinë, kurse kamatën e ka ndaluar." Surja Bekare 275. Në një verset tjetër thotë: "O besimtarë, mos e përvetësoni pasurinë e njëri-tjetrit në mënyrë të palejueshme, përveç rastit kur ajo është tregti me pëlqim të dyanshëm." Surja Nisa 29. Në një...
Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka bërë të ditur të shtunën se 3.086 biznese të reja janë regjistruar në tremujorin e parë të viti 2023, që sipas tij, përbën shifrën më të lartë të regjistruar ndonjëherë.Në një postim në Facebook, Murati ka njoftuar se ekonomia e Kosovës po vazhdon...
Forumi ka mbledhur së bashku dhjetëra përfaqësues të biznesit nga të dyja vendet dhe të institucioneve të ndryshme, me fokus diskutimet mbi sektorët e energjisë, ndërtimit, IT, si dhe sektorë të tjerë të ekonomisë.Mbahet forumi i biznesit Shqipëri-Gjermani. / Foto: AANë Tiranë është organizuar forumi i...
Bizneset e vogla kanë pasur gjithmonë sfidën për të konkurruar me korporatat e mëdha, që kanë burime praktikisht të pakufizuara. Për fat të mirë, teknologjitë e reja që po zhvillohen  po barazojnë fushën e lojës. Sipërmarrësit tani mund të përdorin mjete si inteligjenca artificiale për të zgjeruar aftësitë dhe...
Keni dëgjuar për rreziqet e qëndrimit ulur gjatë gjithë ditës, por nëse keni një punë të tillë nuk mund të bëni shumë për këtë. Jo, sipas një studimi të ri i cili shqyrtoi ndikimet e qëndrimit ulur për një kohë të gjatë. Pesë minuta ecje çdo gjysmë ore mund të...
Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, ka nënshkruar sot marrëveshjen me Kosmonte Foods, përmes së cilës parashihet që kësaj kompanie t’i jepet dhënia në dhënia në shfrytëzim e pronës për 99 vite në zonën kadastrale Harilaq, Komuna e Fushë Kosovës, raporton Express. Sipas MINT, nga ky projekt pritet...
Start-upi i softuerit vetë-drejtues Oxbotica ka mbledhur 140 milionë dollarë nga investitorët për të përshpejtuar vendosjen e automjeteve autonome (AV) në rrugë me mjetet e para që synojnë të përdoren në industrinë e rëndë, porte dhe aeroporte. Oxbotica tani ka mbledhur rreth 225 milionë dollarë në total dhe kompania tha...
Bërja e gabimeve në punë mund të jetë e pashmangshme, por gjithashtu mund të jetë një përvojë e vlefshme rritjeje. Duke treguar se keni mësuar nga gabimet tuaja, ju mund të rrisë besimin e punëdhënësit tuaj dhe të provojë se ju bëni përpjekje për të përmirësuar veten. Për më...
Pra, ju keni bërë punën e vështirë, folën mirë me investitorët e duhur dhe morët financimin tuaj fillestar. Por ku duhet t’i shpenzoni paratë? A është rritja e ekipit një ide e mirë, apo zhvillimi i produktit duhet të jetë i pari? Po shitjet apo marketingu? Dhe sa nga...
  Ju ndoshta jeni të pasigurtë në lidhje me atë që doni të bëni në jetë. Ju punoni shumë, por pa një qëllim të caktuar në mendje. Por mos u shqetësoni: çdo gjë do të funksionojë. Etika e punës tuaj do të jetë pasuria juaj më e madhe. Këtu janë...