Rëndësia e financave Islame

Financat islame janë shfaqur si një mjet efektiv për financimin e zhvillimit në mbarë botën, duke përfshirë edhe vendet jomuslimane. Tregjet e mëdha financiare kanë zbuluar prova të forta se financat islame tashmë janë integruar në sistemin financiar global dhe se ato kanë potencialin për të ndihmuar në adresimin e sfidave të dhënies fund të varfërisë ekstreme dhe nxitjes së prosperitetit të përbashkët.

Financat islame janë financa të bazuara në kapital, të mbështetura në asete etike, të qëndrueshme, të përgjegjëshme për mjedisin dhe shoqërinë. Ato promovojnë ndarjen e rrezikut, lidhin sektorin financiar me ekonominë reale dhe theksojnë përfshirjen financiare dhe mirëqenien sociale.

 

Përktheu dhe përshtati : Mr. Fuad Ferati

Artikulli paraprakNafta, hekuri dhe kromi dominojnë industrinë shqiptare, me rreth 1 miliard euro shitje në vit
Artikulli tjetërKëtu duhet të aplikoni për grante në programin e Vetë-Punësimit