Inflacioni dhe pushimet nga puna janë gjërat që i preukupojnë njërëzit më së shumti këtë vit. Muajt e fundit inflacioni ka shkuar duke u rritur. Për më tepër, shumë kompani të mëdha në botë si Goldman Sachs, Amazon dhe Spotify kanë njoftuar pushime nga puna, duke i bërë disa...
A e dini se njerëzit më të suksesshëm në jetën e tyre shkencore dhe shoqërore janë njerëzi me moralin më të mirë. Këtë e ka zbuluar shkenca tash së fundi ndërsa Pejgamberi ka paralajmëruar qysh moti për të. Studime të shumta që janë ndërmarrë për të zbuluar sekretet e...
Veddah el-Hadi Largoje botëkuptimin e gabuar që ke pasur për leximin. Mëso për dobitë e shumta që përfitojmë individualisht nga leximi. Hape shtegun e duhur, duke përzgjedhur libra të lehtë dh të fushave që t’i ka ëndja. Konsultohu me ekspertë për librat që fillimisht duhet lexuar në fushën që...
Zgjidhja e problemeve është çelësi i udhëheqjes, është pikërisht kjo aftësi që i dallon liderët e mirë nga ata që kjo detyrë thjesht iu ka ardhur nga qielli. Nuk mund të bëhesh asnjëherë më i dashue për dikë sesa kur ia zgjidhni një problem e rrjedhimisht ia keni lehtësuar...
Meqë feja islame është fe e përkryer dhe përfshinë të gjitha ibadetet që njerëzit i kryejn ndaj Allahut dhe të gjitha veprat, traditat dhe raportet që ata i veprojnë mes veti, prandaj kjo fe edhe i sqaron të gjitha këto në formë të përgjithshme dhe të detajizuar. Ndër traditat që...
– Bixhoz quajmë çdo lojë të fatit që zhvillohet nga ana e partnerëve duke deponuar pasuri, me qëllim të përfitimit në dëm të njëri-tjetrit. Ne urdhërohemi nga Zoti që ta ndihmojmë njëri-tjetrin për mirëqenie më të mirë, mirëpo bixhozi arrin t’i shkatërrojë lidhjet dobiprurëse në mes njerëzve. – Sëmundja e...
Shumica e kandidatëve i tremben pyetjes “Sa e ke pagën aktuale”. Kjo ndjenjë vjen nga frika e dyshimit, nëse po e “shesin” veten për pak ose shumë lartë. Por, për sa kohë që dëshironi ta shmangni këtë pyetje, mos u brengosni sepse, ka disa shembuj se si të përgjigjeni...
Islami bën thirrje për individin të shpenzojë lirshëm në rrugët që e kënaqin zemrën e atij që dhuron dhe thërret për bujari, mirësi, adhurim dhe bindje ndaj Allahut. Në Kuran thuhet: مَثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ...
Dogana dhe Administrata Tatimore e Kosovës, janë dy institucione, të cilat e mbajnë “gjallë” buxhetin e Kosovës. Për nëntë muaj, Dogana ka arritur t’i arkëtojë mbi 1.2 miliardë euro nga taksat doganore, ndërsa për po të njëjtën periudhë ATK-ja ka arkëtuar mbi 644 milionë euro. Bazuar në raportin e të ardhurave...
Halloween, i cili festohet kryesisht në Shtetet e Bashkuara dhe vende të tjera anglo-saksone, e ka origjinën në mesjetë dhe kulturën pagane kelte. Festivali ekziston në atë vend evropian për më shumë se 2000 vjet dhe quhet ‘Samhain!. Në fillim, Samhain ishte një festë pagane, e kremtuar nga popujt...