Tajip Erdogan po është një “dhimbje koke” për administratën e Bidenit, siç shkruan New York Times, në një artikull të nënshkruar nga Michael Crowley. Sipas kolumnistit, shqetësimi i Shtëpisë së Bardhë për presidentin turk është për faktin se Ankaraja shpesh ndjek një politikë që bie ndesh me axhendën e vendeve...
Ngrohtorja e qytetit të Prishtinës “Termokos”, këtë sezon pritet të ofrojnë ngrohje edhe për 140 objekte të reja banesore me rreth 4000 konsumatorë të rinj në lagjen Mati 1, konkretisht në rrugën “Muharrem Fejza”. E derisa pritet të nis edhe me shtrirjen e rrjetit të ngrohjes në lagjen e Muhaxherëve,...
Ndonëse produktet e Kosovës tash e sa kohë kanë nisur të plasohen në tregjet rajonale dhe ato evropiane, Kosova vazhdon të importojë më shumë sesa që eksporton. Me vendin fqinj, Maqedoninë e Veriut, vetëm për 6 muajt e parë të këtij viti janë realizuar 207 milionë euro shkëmbime tregtare. Por...
‘Universal Basic Income’ (UBI) (Të ardhurat bazike universale) është një program ekonomik për t'i dhënë të gjithë qytetarëve të një vendi ose të një zone të caktuar gjeografike një shumë parash, pavarësisht nga të ardhurat, burimet ose statusi i punësimit. Qëllimi i UBI është të parandalojë ose zvogëlojë varfërinë dhe...
Me rritjen e inflacionit në Kosovë, pensionistëve u janë zbrazur xhepat. “Krejt shtrenjtë… Nuk e di, përpara nuk ka qenë kështu. Po blejmë më pak, sa për t’i provuar”, thotë Hadije Osmani, një pensioniste 79-vjeçare, e cila merr 190 euro në muaj. “Krejt shtrenjtë…”, thotë pensionistja Hadije Osmani, e cila merr...
Roland Rosevear një qytetar nga Britania e Madhe, me anë të një postimi të bërë në rrjetin social LinkedIn, tregoi se si ndryshoi në dukje pas fillimit të punës nga shtëpia apo siç njihet si puna remote, transmeton magazina informative ekonomiaislame.com. Me anë të dy fotove të publikuara, ai...
Një nga gabimet që bëjnë njerëzit është se ata shohin një video në YouTube ose një postim në blog, ose lexojnë një libër se si dikush po e jeton jetën e tyre dhe mendojnë, “Kështu do ta jetoj jetën time, por ky është gjithmonë një plan i keq.” Është më...
Dëshironi të bëheni një menaxher projektesh (MP)? Kjo është një zgjedhje e shkëlqyer për karrierën tuaj, me shumë mundësi për rritje. Por, përpara se të bëheni një menaxher projektesh, duhet të ndërmerrni disa hapa specifikë. Këtu do të shohim mënyrën se si mund të bëheni një menaxher projektesh, si dhe...
Sipas një studimi, ruajtja e parave në shtëpi në një arkë ose nën dyshek është metoda e tretë më e popullarizuar e investimit në Zvicër pas llogarive private dhe llogarive të kursimit. Pothuajse çdo person i dymbëdhjetë mban shumë para ose edhe të gjithë pasurinë e tyre në shtëpi. Ky...
Bankat komerciale të Kosovës kanë fituar mbi 56 milionë euro fitim neto gjatë periudhës janar-maj 2022. Ky fitim i lartë është realizuar nga kamatat në kredi, por edhe nga interesi që marrin nga shërbimet bankare. Përndryshe, kamatat mesatare në kredi në sistemin bankar të Kosovës në muajin maj kanë qenë 5.9%,...