Udhëzues për punësimin e Asistentëve Virtualë

Një nga bekimet e shekullit të 21-të (dhe veçanërisht interneti) është hapja e një tregu global të punës, i gatshëm për të kryer çdo detyrë me çmime të arsyeshme, me kusht që të dini se çfarë dëshironi. Faqet e internetit si Elance.com, o-desk.com dhe shumë të tjera kanë ofruar kontraktorë të pavarur, përkthyes të pavarur dhe konsulentë me një treg global të individëve dhe kompanive që kanë nevojë për shërbimet e tyre.

Një nga shërbimet më interesante të disponueshme sot (dhe sekreti për shumë njerëz produktivë) janë “asistentët virtualë”. Këta janë ndihmësit tuaj personal (virtuale) që ju ndihmojnë të përfundoni çdo detyrë që nuk kërkon praninë e tyre fizike.

E-mailet, caktimi i takimeve, kryerja e telefonatave, rezervimi i fluturimeve/hoteleve, rregullimi i ditës tuaj të punës për të përmendur, por disa janë të gjitha pjesë e punës së tyre. Mendoni të keni sekretarin tuaj për çdo detyrë që mund të bëhet në internet.

Historia ime me asistentët virtualë:
Historia ime me asistentët virtualë dhe kontraktimi i detyrave të mia filloi më shumë se një vit më parë, kur detyrat administrative të drejtimit të ProductiveMuslim.com po më largonin nga detyra ime kryesore: shkrimi i përmbajtjes me cilësi të mirë dhe menaxhimi i projekteve ProductiveMuslim. E dija që kisha nevojë për ndihmë dhe kisha dëgjuar për asistentë virtualë, kështu që vendosa të provoja të punësoja një të tillë.

Jini të qartë për rolin e tyre “virtual”
Që nga dita e parë, më duhej të isha i qartë se çfarë doja të bënte asistenti dhe çfarë lloj cilësish dhe kompetencash duhet të ketë ai/ajo. Më e rëndësishmja, elementi i besimit do të ishte vendimtar, sepse në thelb do t’i besoja këtij personi të gjithë emrat e mi të përdoruesve dhe fjalëkalimet, detajet e llogarisë bankare dhe llogaritë e mediave sociale.

Pasi vendosa se cilin lloj personi do të kërkoja, mora 2 vendime që rezultuan të ishin receta sekrete për të pasur një asistent virtual të suksesshëm:

  1. Ata do të paguheshin për punën e tyre dhe
  2. Ata do të kishin nevojë për një referencë të mirë. .

Si të gjeni VA tuaj
Fillova kërkimin tim për një “Asistent Ekzekutiv” (më shumë për këtë term më vonë) duke postuar një postim në blog dhe duke njoftuar në faqen time në Facebook atë që më duhej. MashaAllah, brenda disa ditësh pata një sërë përgjigjesh të mira që nuk e dija se për cilën të shkoja. Fatmirësisht, njëri prej tyre kishte një referencë nga një bloger në internet i cili ishte një mik i imi, ai e rekomandoi atë dhe ne filluam të punojmë menjëherë.

Vendosni kodin e sjelljes
Ditët e para me ndihmësin tuaj janë ditët vendimtare. Që nga dita e parë ju duhet të krijoni një marrëdhënie të besueshme dhe profesionale dhe të vendosni rregullat bazë dhe parametrat për ndërveprimin. Unë kisha një fillim për këtë me këtë artikull nga Tim Ferris, i cili më ndihmoi të përcaktoj shumë parametra se çfarë të kontraktoj dhe si dua të bëhet raportimi.

Siguroni qartësi në komunikimin tuaj
Pasi unë dhe Asistenti Ekzekutiv ia kaluam ditët e para, ne zgjidhëm çdo problem apo konfuzion se si do të punojmë së bashku, ecuria ishte e qetë që atëherë. Ajo që është më e mahnitshme, është se sa më shumë delegoja, aq më shumë EA ime e kuptonte mënyrën se si punoj/mendoj dhe me të vërtetë u bë një “zgjerim” i vetes time.

Autor: Muhamed Faris

Përktheu: EkonomiaIslame

Artikulli paraprakPse Perëndimi ka nevojë për Erdoganin më shumë se kurrë?
Artikulli tjetërJo, gratë muslimane nuk kanë nevojë për karriera për t’u fuqizuar