A e dini se njerëzit më të suksesshëm në jetën e tyre shkencore dhe shoqërore janë njerëzi me moralin më të mirë. Këtë e ka zbuluar shkenca tash së fundi ndërsa Pejgamberi ka paralajmëruar qysh moti për të. Studime të shumta që janë ndërmarrë për të zbuluar sekretet e...
Veddah el-Hadi Largoje botëkuptimin e gabuar që ke pasur për leximin. Mëso për dobitë e shumta që përfitojmë individualisht nga leximi. Hape shtegun e duhur, duke përzgjedhur libra të lehtë dh të fushave që t’i ka ëndja. Konsultohu me ekspertë për librat që fillimisht duhet lexuar në fushën që...
"Me të vërtetë, suksesi në jetë vjen vetëm pas ndihmës së Allahut të Lartëmadhëruar. Pikërisht për atë arsye, ne kemi vërejtur se në histori njerëzit e suksesshëm kanë qenë njerëz të cilët posedonin disa veçori dhe karakteristika të përbashkëta, siç janë: dëshira dhe ambiciet për t'i realizuar qëllimet dhe...
Zgjidhja e problemeve është çelësi i udhëheqjes, është pikërisht kjo aftësi që i dallon liderët e mirë nga ata që kjo detyrë thjesht iu ka ardhur nga qielli. Nuk mund të bëhesh asnjëherë më i dashue për dikë sesa kur ia zgjidhni një problem e rrjedhimisht ia keni lehtësuar...
Pyetje: Selam alejkum! A është e lejuar në Islam të stduiohet dega e ekonomisë me kusht që pasi të mbaroj mos të punoj në bankë por në ndonjë vend tjetër. A është haram vetëm të mësohet për kamatën? Përgjigje: Ve alejkum selam ve Rahmetullah!Lejohet të studiohet ekonomia, duke përfshirë këtu edhe mësimet që kanë të bëjnë me kamatat. Madje kamatat, transaksionet që përfshijnë kamatë etj. Duhet të mësohen me qëllim...
Shumica e kandidatëve i tremben pyetjes “Sa e ke pagën aktuale”. Kjo ndjenjë vjen nga frika e dyshimit, nëse po e “shesin” veten për pak ose shumë lartë. Por, për sa kohë që dëshironi ta shmangni këtë pyetje, mos u brengosni sepse, ka disa shembuj se si të përgjigjeni...
Justifikim quhet përligjja e veprimeve kur nuk janë ashtu siç kërkohen të çfarëdo lloji qofshin ato. Njeriu është i dobët dhe mundësia e tij është e kufizuar. Justifikimi i tij kur veprimet janë jashtë mundësisë është shumë i natyrshëm dhe duhet pranuar, por justifikimi i tij për të përligjur...
Profesione që kërkojnë shkollim, jo thjesht talent Çfarë ndodh në SHBA e shohim disa vite më vonë në Evropë. Profesionet e mjekësisë po kryesojnë për sa i përket shpërblimeve financiare. Raporti News & World Report, paraqet dhjetë punët më të paguara për vitin 2023 në SHBA, ndoshta duke ofruar një sugjerim...
Disa këshilla të përgjithshme për biznismenët: 1- Të keni frikë Allahun dhe të jeni të sinqertë në biznesin tuaj. 2- Faleni namazin në kohë, dhe mos lejoni të përfundon namazi nga koha e caktuar për shkak të angazhimit në biznesin tuaj. 3- Lejoni punëtorët të falen gjatë orarit të...
Me të vërtetë qëllimi i mirë është një portë e madhe nga portat e mirësisë, pavarësisht e veprove atë apo jo. Njëherit qëllimi i mirë është i kërkuar nga besimtarët në ç'do vepër përmes se cilës afrohen tek Allahu xh.sh. E kështu është e kërkuar edhe në rast të...