Nëse dëshironi të jeni një shef ekzekutiv (CEO) i një kompanie të fuqishme, zgjedhja e duhur për kolegjin është një moment shumë i rëndësishëm për të filluar. Ne hodhëm një sy në drejtuesit e 11 kompanive kryesore në Fortune 500 të këtij viti dhe në përgjithësi, secili prej tyre u...
Shënohet në dy koleksionet e haditheve të sakta (Buhariut dhe Muslimit) se tabiini, Katade e kishte pyetur Enes ibn Malikun, shërbëtorin e Profetit ﷺ: – Cilën lutje e bënte Profeti ﷺ më së shpeshti? Enes ibn Maliku tha: Lutja më e shpeshtë e Profetit ﷺ ka qenë: “Rabbenã, ãtinã fid-dunjã...
  Tingëllon pak e çuditshme? Është mëse e vërtetë. Ngjyrat e zyrës suaj ndikojnë në ecurinë e biznesit tuaj. Fillimisht ato ndikojnë tek humori që ju do të keni gjatë gjithë ditës dhe nëse ai nuk është i mirë, të njëjtën rrugë do të marrin edhe punët tuaja. Ngjyrat ndodhen kudo...
Mund të duhet kohë dhe rregulla të shumta për të ndërtuar një sistem shpërblimi që do të funksionojë për motivimin tuaj. Që të ndodhë kushtëzimi operativ  kur bëhet një lidhje midis një sjelljeje dhe një pasoje  planifikimi i shpërblimeve duhet të bëhet me kujdes që të ndihmojë krijimin e...
Vetë-motivimi është gjendja e brendshme që na ndihmon të fillojmë, të vazhdojmë ose të përfundojmë një veprim të caktuar. Për shembull, ne mund të jemi të vetë-motivuar për të ngrënë diçka kur jemi të uritur. Mund të jemi të motivuar të vazhdojmë të punojmë në një punë në mënyrë...
Çfarë mungon në negociata? Tradicionalisht, kur përgatiten për një negociatë të rëndësishme, shumica e njerëzve do të përqendrohen në disa gjëra: kërkimin, strategjinë, taktikat, BATNA (alternativën më të mirë ndaj marrëveshjes së negociuar) dhe vijat e kuqe. Ndërsa të gjitha këto janë kritike për një negociatë të suksesshme, Walch pohon...
Pak ditë më parë, gjatë një videocall, në shkëmbimet e para të bisedave, ato që u kushtohen pyetjeve “si je” dhe “si shkojnë punët”, dikush më tha se dukesha i mendueshëm. Dhe unë iu përgjigja: “Në të vërtetë isha shumë i përqendruar, diçka që nuk më ndodhte prej kohësh!”. Në fakt,...
Një ditë e gjatë në punë përkeqëson shëndetin fizik dhe emocional. Kjo është arsyeja pse java e punës 4 ditore del si një propozim i mirëpritur nga shumica.  Në këtë kuadër lindi ideja e miratimit të javës 4 ditore të punës. Por a është vërtet e realizueshme? Ka nga ata që...
Çfarë kanë të përbashkët njerëzit e lumtur? E vërteta është se ka një sërë tiparesh të përbashkëta psikologjike që shfaqin njerëzit e lumtur. Ja një vështrim se çfarë janë këto tipare dhe si të nxiten dhe të zhvillohen.   1. Ata përdorin humorin për të ngritur lart të tjerët. Çdo person i...
Pasi të jeni punësuar zyrtarisht, përgatitni një listë pyetjesh si këto për t’i bërë ditën tuaj të parë: Cilat janë pritshmëritë për pozicionin tim në 90 ditët e para? Zbuloni se sa shpejt ata duan që ju të jeni të aftë në proçeset dhe sistemet e kompanisë dhe cilat janë...