Si teknologjia mund të na e vështirësojë punën?

Teknologjia u mundëson njerëzve të bëjnë punën e tyre sido që të duan dhe kudo që duan. Por numri i aplikacioneve që nevojiten tani për të bërë një punë mund të bëjë që të ndihet sikur po punojmë shumë punë në të njëjtën kohë. Liria që ofron puna në distancë mund të ketë gjithashtu një kosto mendore dhe ndonjëherë emocionale. Me kalimin e kohës dhe në të gjithë fuqinë punëtore, këto efekte mund të çojnë në djegie dhe rënie të produktivitetit.

Punëtorët përdorin mesatarisht gjashtë deri në tetë aplikacione për të kryer një proçes të vetëm biznesi, tha për Axios Tori Paulman, drejtoreshë e lartë analiste në Gartner.

Një shitës, për shembull, kalon mes e-mailit, kalendarit, softuerit të bisedës në ndërmarrje si Slack, një platformë të menaxhimit të marrëdhënieve me klientët (CRM) si Salesforce, një sistem video konferencash, ndoshta edhe një sistem salla konferencash, një aplikim dhe prezantim për marrjen e shënimeve- krijues për t’u takuar me një klient.

Një studim i publikuar në Harvard Business Review sugjeron që punëtorët po kalojnë nga aplikacioni në aplikacion, nga uebsajti në uebsajt, gati 1200 herë në ditë – dhe paguajnë një të ashtuquajtur “taksë ndërrimi” që arrin në një total prej 9% të kohës së tyre vjetore në puna.

“Ju vërtet mund të jeni duke qëndruar gjithë ditën në kolltukun tuaj në zyrë, por jeni duke lëvizur nga e-maili në CRM dhe nga CRM në [shfletimi në ueb] dhe nga interneti në [duke përdorur telefonin tuaj],” tha Paulman. I gjithë ky udhëtim kërkon energji dhe përpjekje shtesë njohëse – për t’u përshtatur me një aplikacion të ri dhe për të kaluar në kontekst – në krye të asaj që nevojitet për të ekzekutuar funksionin e çdo roli të caktuar.
Me kalimin e kohës, lodhja mund të shfaqet, e cila më pas mund të çojë në gabime të vogla dhe në dyshime për veten – ndjenja që mund të dëmtojnë moralin dhe performance, shtoi Paulman.

Teknologjia ka mundësuar që puna të jetë më transaksionale, sipas Bryan Hancock, udhëheqësi global i punës së talenteve të McKinsey.
Menaxherët, atëherë, duhet të vënë fokus shtesë në njohjen e humanizmit të punëtorëve të tyre, tha më parë për Axios Courtney McCluney, një eksperte e sjelljes organizative dhe ish-asistent profesor në Universitetin Cornell. axios

Artikulli paraprakKUR’ANI PARAPRIN STUDIMET MODERNE LIDHUR ME FUQINË E BURIMEVE TË LIDERSHIPIT -Prof. Dr. Hfz. Hajredin HOXHA
Artikulli tjetërMollët shqiptare drejt tregjeve të reja

Comments are closed.