Për dallim nga periudha e njëjtë e vitit të kaluar, në 6 mujorin e këtij viti të hyrat nga diaspora janë ulur për 5,7 milionë euro apo 5%. Njohësit e ekonomisë, thonë se kjo po ndodhë, për shkak të pandemisë dhe rritjes së çmimeve. Nga ana tjetër, qytetarët thotë...
“Jam lodhur duke kërkuar punë në profesionin tim”, thotë Egzon Ahmeti i cili ka kryer master në Juridik. Egzoni ka përfunduar studimet një vit më parë në Universitetin e Prishtinës dhe nga ajo kohë thotë se është në kërkim të një pune të rregullt në profesionin për të cilin ka...
Ngritja e çmimeve në Kosovë nuk ka të ndalur, sidomos tek produktet bazë. Sipas çmimores së Agjencisë së Statistikave të Kosovë (ASK), ngritje e çmimeve është vërejtur sidomos tek vezët dhe vaji. Kështu, një litër vaj ushqimor luledielli ka arritur në 2.93 euro, prej 2,89 euro sa ka qenë javën e...
Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar statistikat e hotelerisë në Kosovë për muajin maj. Në anketë morën pjesë 206 hotele që veprojnë në vend, shkruan Express. Sipas këtyre statistikave, në maj, 32 mijë e 444 persona kanë vizituar hotelet e Kosovës, 67.90 për qind e tyre ishin vizitorë të...
Mërgata vazhdon të jetë njëri nga burimet kryesore të financimit të shpenzimeve familjare në Kosovë. Që nga shpallja e pavarësisë, dërgesat e tyre kanë vazhduar të shënojnë rritje. Të dhënat e Bankës Qendrore të Kosovës dhe Bankës Botërore tregojnë se brenda kësaj periudhe janë dërguar 13.3 miliardë euro. Ku pavarësisht pandemisë...
Rritja e interesit tek kreditë e qytetarëve të Kosovës duket se do të ndodhë shumë shpejt. Një parashikim për këtë e ka dhënë edhe Banka Qendrore e Kosovës, duke e mbështetur raportin e Banka Qendrore Evropiane, që e bërë një paralajmërim të tillë ditë më parë. Qytetarët e Kosovës shumë...
Eksporti nga Kosova në Gjermani në periudhën Janar-Korrik 2022 ka shënuar rritje në vlerë prej 13 milionë euro apo 43% krahasuar me periudhën Janar-Korrik 2021. Ndërsa, importi nga Gjermania në Kosovë në periudhën Janar-Korrik 2022 ka shënuar rënie në vlerë prej 9 milion euro apo rreth 3% krahasuar me periudhën...
Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës, paga mesatare bruto në Kosovë ishte 383 euro, derisa në vitin 2020 ishte 466 euro, në vitin 2021 kemi rritje në 484 euro, pra me një rritje me 18 euro nga viti paraprak. Paga neto, nga 348 euro, sa ishte në vitin 2012,...
Bruto Produkti Vendor (BPV) i Kosovës, i cili aktualisht sillet rreth 9 miliardë dollarë, deri në fund të kësaj dekade, pritet ta kalojë 12 miliardëshin. Kështu vlerëson njohësi i ekonomisë dhe tregjeve financiare, Emanuel Bajra. Sipas tij, për t’i arritur nivelet e BPV-së si p.sh. të Portugalisë, Greqisë, Luksemburgut dhe...
Të dhënat nga Tregtia e Jashtme të Mallrave në Kosovë tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për 30.5% në muajin qershor 2022, në raport me periudhën e njëjtë të vitit 2021, gjegjësisht në vlerë prej 418,1 milion euro krahasuar me deficitin 320,4 milion euro në vitin 2021. Eksporti...