Idetë kryesore nga libri “The Life, Lessons and Rules for Success ”- Elon Musk / PJESA E PARË

Mësoni idetë kryesore nga libri i individëve me influencë.

Elon Musk
The Life, Lessons and Rules for Success
.

Tek ‘’Elon Musk: The Life, Lessons and Rules for Success’’, autorët paraqesin jetën e sipërmarrësit të madh Elon Musk, njeriut që ishte në gjendje ta bënte të ardhmen realitet. Përmes një analize të kompanive të financuara dhe të cilave Musk u kushton kohën e tij me pasion, autorët veçojnë rregullat kryesore që kanë përcaktuar suksesin e tyre.

Libri ka për qëllim të jetë një udhëzues për parimet kryesore që e çuan këtë sipërmarrës të madh drejt suksesit, në mënyrë që të na japin një pamje të tërësisë së cilësive të nevojshme për të arritur qëllimet vetjake.

Këshilla të dobishme për:

  • Ata që duan të zbulojnë rregullat që ka ndjekur Musk për të arritur suksesin.
  • Të mësuar se si arrihen objektivat e vendosura, sado të pamundura të duken.
  • Të mësuar sa i rëndësishëm është besimi në aftësitë vetjake dhe të punuarit me pasion.

Autori i librit:

Influential Individuals janë një grup autorësh që përqendrohen mbi të gjitha në analizën e mendjeve të mëdha të ditëve tona, duke studiuar rrugën e tyre drejt suksesit për të nxjerrë në pah rregullat kryesore dhe për t’i përdorur për të ndihmuar në udhëtimin tonë të jetës.

Librat flasin rreth individëve si: Warren Buffet, Oprah Winfrey, Bill Gates dhe Jeff Bezos, për të përmendur disa prej tyre.

Cilët elementë përcaktuan suksesin e Elon Musk

Elon Musk është një nga personat më të pasur në botë e në të njëjtën kohë fama e tij është e krahasueshme me atë të një aktori hollivudian.

Falë investimeve dhe pasionit të tij të madh për inovacionin, Musk po e bën të ardhmen realitet me kompani si SpaceX ose Tesla. Por cilat janë elementet që kanë përcaktuar suksesin?

Të punuarit shumë dhe me pasion për të arritur qëllimet e vendosura

Etika e fortë profesionale e Elon Musk është e njohur nga të gjithë, në fakt dihet se punon deri në njëqind orë në javë.

Në 1995 Musk themeloi kompaninë e tij të parë, të quajtur Zip2, së bashku me vëllain e tij Kimbal dhe Greg Kouri, e cila pajiste redaktorët e gazetave dhe bizneset vendore me një softuer udhëzues online të qytetit.

Katër vjet më vonë, në vitin 1999 Compaq Computer bleu Zip2. Falë fitimeve nga blerja, një muaj më vonë, Musk themeloi një shërbim financiar online, X.com.

Më vonë ky u bashkua me Confinity, një kompani që siguroi një shërbim online për transferimin e parave të quajtur PayPal. Falë vetëmohimit dhe angazhimit të ngulitur në ndërmarrjet e tij të para, Musk arriti t’i ngrejë me sukses.

Sipas tij: “nëse punon njëqind orë në javë, mund të arrish për katër muaj atë që arrijnë të marrin në një vit, ata që punojnë dyzet orë në javë.”

Mos patja frikë nga dështimi dhe ndërmarrja e rreziqeve

Sipas Musk, nëse besoni fort në diçka, atëherë ia vlen të investoni, edhe nëse mendoni se mund të dështoni.

Në të ardhmen e parashikuar nga Musk për të zgjatur jetën e planetit tonë, investimi në energjinë e rinovueshme është thelbësor, kjo përfshin përhapjen e makinave elektrike efikase dhe ekonomike.

Pak njerëz e dinë që Tesla, prodhuesi i makinave elektrike, lindi pas dështimit të planeve të General Motors për të prodhuar makina elektrike.

Në vitin 2003, GM tërhoqi të gjitha EV1 nga tregu dhe shumë prodhues të tjerë të mëdhenj të automjeteve ndoqën shembullin.

Në këtë pikë e vetmja mënyrë për të mbajtur gjallë ëndrrën e Musk ishte të fillonte kompaninë e tij të makinave që përqendrohet në prodhimin e makinave elektrike.

Kështu në 2003 lindi Tesla Inc. Musk sfidoi opinionin publik i cili i  mendonte makinat elektrike si të ngadalta dhe estetikisht të shëmtuara, duke ndërmarrë një rrezik të madh për diçka në të cilën ai besonte verbërisht.

Përqendrimi në atë që mendohet se është më e rëndësishme

Të gjitha sipërmarrjet e financuara nga Musk përfshijnë projekte në të cilat ai beson fort. Për shembull, SpaceX është një kompani hapësinore e lindur në 2002 nga besimi i Musk se udhëtimi në hapësirë ​​është i domosdoshëm për mbijetesën dhe shtimin e njerëzimit ose Tesla, për shkak të dëshirës për të përmirësuar cilësinë e jetës në planetin tonë.

Projektet e punës dhe të financimit në të cilat ju besoni vërtetë mund të prodhojnë përfitime financiare dhe kënaqësi personale në të njëjtën kohë.

Krijimi i trendeve

Nëse analizoni kompanitë e themeluara nga Musk, është e qartë se ato janë kryesisht projekte që janë pjesë e tregjeve në zhvillim.

Mjafton të shikoni PayPal-in, një nga kompanitë e para të financuara nga Musk, në fillim ishte i vetmi sistem i transferimit të parave me e-mail në botë, apo më vonë Tesla, e lindur pikërisht kur prodhuesit e tjerë të automjeteve tërhoqën makinat elektrike nga tregu dhe së fundmi SpaceX, kompania e parë private e motorrëve me raketa që dërgoi një anije kozmike në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës.

Sekreti qëndron tek përqendrimi në inovacion, pasi nëse ky i fundit ndiqet në mënyrën e duhur atëherë nuk do të ketë konkurrencë dhe do të fitohet një monopol që do të japë një vlerë të qëndrueshme.

 

Artikulli paraprakSi mund të dalloni se jeni personalitet introvert
Artikulli tjetërInvestime “të pavërejtshme” në ekonomi