Artikujt që janë blerë janë kryesisht produktet e grurit, sheqeri, vaji dhe nafta. Origjina e produkteve ndryshon, por kryesisht janë nga Kosova. Një pjesë e grurit është nga Franca dhe Ukraina. Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari ka thënë se për vitin 2023 janë ndarë 15 milionë euro...
Kur flitet për buxhetin, veçanërisht atë të pushtetit vendor, jo gjithmonë është e lehtë të kuptohet. Sidomos për qytetarët e thjeshtë, që nuk janë të pajisur me nocionet dhe parimet ekonomike. Është detyra e bashkive që buxhetin ta bëjnë të kuptueshëm për qytetarët e tyre, që ta ndajnë atë...
Parkimi i veturës në parkingun që së shpejti do të jetë i hapur do të kushtojë 15 euro në ditë. Siç raporton KTV, parkingu do të ketë 78 kamera të vendosura për mbikëqyrje, 7 hyrje-dalje për këmbësorë, mbushës elektrikë për vetura, lifte e mundësi hyrje-daljeje për personat me nevoja të...
Emir Djikic, drejtor i Sekretariatit të CEFTA-s, prezantoi në Berlin arritjet kryesore të CEFTA-s, duke u fokusuar në masat me përfitime të drejtpërdrejta për njerëzit dhe bizneset. Duke folur në Samitin e Ballkanit Perëndimor nën kujdesin e Procesit të Berlinit, ai përgëzoi Liderët e Ballkanit Perëndimor dhe Këshillin e...
Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) prezanton  programin e saj për të Rinjtë në Biznes në Ballkanin Perëndimor përmes një huaje për  Bankën Intesa Beograd dhe institucionin mikro-financiar Mi-Bospo gjatë një aktiviteti të organizuar në Beograd. BERZH po ofron një hua prej 15 milionë euro për Bankën Intesa Beograd...
Investitorët shpesh përshkruhen si “yjet rock të botës financiare dhe të biznesit”, sepse me njohuritë dhe përvojën e tyre ata ndihmojnë miliona njerëz të arrijnë qëllimet e biznesit duke rritur pasurinë e tyre. Për më tepër, investitorët miratojnë strategji të ndryshme duke aplikuar mënyra të reja dhe inovative për të...
Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve, në partneritet me UNICEF-in në Kosovë dhe Rrjetin CSR Kosova kanë filluar një fazë të re të programit Kosovo Generation Unlimited (K-GenU), e cili synon fuqizimin e rinisë përmes ofrimit të mundësive në punë praktike, mentorim dhe trajnim për 10,000 të rinj në...
Vendet në mbarë botën janë gjithnjë e më shumë në kërkim të burimeve të besueshme të energjisë. Rusia ka ndërprerë ose ka ndryshuar rrugën e naftës dhe gazit. Dhe qymyri tradicional është aq i ndotur sa shumë vende po fokusohen te burimet e rinovueshme për të përmbushur nevojat e...
Themeluesi i Outspoken Barstool Sports, Dave Portnoy, mendon se investitorët mund të humbasin mundësitë për të investuar në bursë nëse dominohen nga frika. Ai shtoi, megjithatë, se “tani është një kohë e mrekullueshme për të investuar në bursë.” Themeluesi i Barstool, i cili gëzoi një periudhë të shkurtër, por me...
Rreth 1.7 milion rasat të rinj të peshkut të rrallë koran janë hedhur këtë vit në ujërat e liqenit të Ohrit nga Qendra e Rritjes së Peshkut në Lin të Pogradecit. Në fazën e dytë të hedhjes së rasatit ka qenë e pranishme edhe ministrja e Bujqësisë Frida Krifca e...