Qeveria e Kosovës ka bërë të ditur se kanë nisur subvencionimi i faturave të energjisë elektrike të konsumatorëve. Për muajin shtator, bëhet e ditur se kriterin për subvencion e kanë përmbushur 167,571 konsumatorë rezidencialë të energjisë elektrike. Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka njoftuar se kanë proceduar në llogaritë e...
Kryeministri Albin Kurti ka thënë se Kosova sa i përket baterive akumuluese do t’i ketë 10 herë më shumë se Italia, për kokë banori. “Bateritë janë vendimtare kur ke politika për gjenerimin e energjisë me burime të ripërtritshme, edhe dielli edhe era mund të akumulohen e të përdoren më vonë,...
Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ka thënë se vizita e homologes së tij, Vjosa Osmani, dhe delegacionit nga Kosova do të shërbejë për të forcuar më tepër vëllazërinë mes dy vendeve. “Gjatë takimeve tona me zonjën presidente, si në takimin kokë më kokë, ashtu edhe në takimin mes delegacioneve,...
Pyetja: A lejohet bashkëpunimi në tregti (hallall) me ithtarët e librit (të krishterët, çifutët) dhe të feve të tjera? Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij...
Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli me ftesë të Ministrit grek për Energji dhe Mjedis, Kostas Skrekas ka marrë pjesë në Dialogun e parë Ministror të Energjisë në Athinë me temën: “Garantimi i sigurisë energjetike në një botë në zhvillim”. Në takimin ministror, krahas Ministres Rizvanolli dhe Ministrit Srekas kanë marrë...
Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ishte pjesmarrës në forumin Socio-Ekologjik në Shkup, me temën “Një transformim i drejtë për Evropë të vetëmjaftueshme me energji”. Kreu qeveritar gjatë fjalimit të tij tha se tejkalimi i çdo krize sot kërkon bashkëpunim dhe solidaritet, në veçanti kriza energjetike që sipas tij  mund të...
Menaxhimi efektiv i parave është absolutisht thelbësor në jetën moderne në të cilën në jetojmë sot. Marrja nën kontroll e financave tuaja dhe rregullimi i jetës suaj financiare, më herët sesa më vonë, është shumë e rëndësishme. Unë besoj fuqimisht dhe sinqerisht se nëse keni financa të mira mund...
CEO i Tesla, Elon Musk dhe investitori legjendar Warren Buffett mund të mos pajtohen për vlerën afatgjatë të kriptomonedhave, por ata duket se ndajnë të njëjtat parime kur bëhet fjalë për investimin në bursë.  Musk, personi më i pasur në Tokë sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg, ofroi disa këshilla...
Që nga kriza globale financiare dhe recesioni i vitit 2008, financat islame janë shfaqur si sistemi më i mirë për stabilizimin e ekonomive dhe arritjen e një shkalle të rritjes gjithëpërfshirëse. Znj. Alima Choudhry, e diplomuar në Banking dhe Financa Islame, në universitetin Aligarh Muslim University, në Indi, e...
Në komunën e Deçanit fermerët kanë nisur të mbjellin fidanët e parë të gështenjës të subvencionuara nga Ministria e Bujqësisë. Ata mendojnë që me mbjelljen e tyre do të rritet prodhimi i gështenjës vendore e cila del në treg. Ministria e Bujqësisë këtë vit për herë të parë filloi subvencionimin...