Në Prishtinë është mbajtur Konferenca finale e projektit të Bashkimit Evropian (BE) për mbështetjen e Forumit të Investimeve të Ballkanit Perëndimor, në të cilën është theksuar potenciali për zhvillimin ekonomik dhe përfshirja në strukturat evropiane sa më shpejtë të jetë e mundur. Nga Komisioni Evropian, Thomas Hagleitner, theksoi se ky...
Investimi në pasuri të paluajtshme mund të jetë një metodë e shkëlqyer për të ndërtuar shumë pasuri pikërisht tani në vitin 2023. Mendoni për pasuritë e paluajtshme si një investim afatgjatë pasi tregu i banesave është aktualisht jashtë kontrollit. Jo vetëm që çmimet e pronave po rriten në të gjithë...
Bill Gates nuk mund të bëjë asgjë pa tërhequr vëmendjen konspirative të përdoruesve të internetit. Një nga teoritë më shumëngjyrëshe ka të bëjë me interesin e çuditshëm të Gates për bujqësinë e SHBA-së, me thashetheme të shtumta që thonë se ish-CEO i Microsoft zotëron mbi 80 % të tokës...
Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, ka nënshkruar sot marrëveshjen me Kosmonte Foods, përmes së cilës parashihet që kësaj kompanie t’i jepet dhënia në dhënia në shfrytëzim e pronës për 99 vite në zonën kadastrale Harilaq, Komuna e Fushë Kosovës, raporton Express. Sipas MINT, nga ky projekt pritet...
Vendet e punës në prodhimin e energjisë së pastër do të dyfishohen nga gjashtë milionë në gati 14 milionë deri në vitin 2030, vlerëson Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë. Bota është në “agimin e një epoke të re industriale” të prodhimit të teknologjisë së energjisë së pastër që do të trefishohet...
Vlera e investimeve të huaja në Kosovë gjatë 10 muajve të parë të vitit 2022 është 649.5 milionë euro. Kjo do të thotë se çdo muaj në Kosovë erdhën mesatarisht rreth 65 milionë euro. Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Republika e Gjermanisë ishte investitori më i...
Kalaja e Prizrenit së shpejti do të ketë teleferikun për të gjithë ata vizitorë që duan ta vizitojnë këtë monument historik. Ministri i Infrastrukturës, Libur Aliu ka thënë se projekti ka për qëllim zhvillimin e sektorit të turizmit në këtë qytet. “U pajtuam që të bashkëpunojmë në zhvillimin e projektit ‘Ndërtimi...
Në komunën e Deçanit fermerët kanë nisur të mbjellin fidanët e parë të gështenjës të subvencionuara nga Ministria e Bujqësisë. Ata mendojnë që me mbjelljen e tyre do të rritet prodhimi i gështenjës vendore e cila del në treg. Ministria e Bujqësisë këtë vit për herë të parë filloi subvencionimin...
Kryeshefja Ekzekutive e Telekomit të Kosovës, Burbuqe Hana, në ceremoni të ndara ka nënshkruar sot në Prishtinë, kontratat për projektin “Migrimi në Kodin Telefonik të RKS dhe Modernizimi i rrjetit mobil”, me Gordana Kovaçeviq – Presidente e Ericsson Nikola Tesla nga Zagrebi, dhe Efthymios Partsalis – Drejtor Gjeneral i...
Kryeministri Albin Kurti ka thënë se rehabilitimi i linjës hekurudhore Fushë Kosovë-Mitrovicë do të shërbej lidhjen e vendit tonë me rajonin dhe Evropën. Kurti gjatë prezantimit të këtij projekti është shprehur se ky projekt rrjedh nga agjenda e Berlinit. “Rehabilitimi i linjës 10-të hekurudhore Fushë Kosovë-Mitrovicë përveç që i paraprinë zhvillimit...