10 urdhëresa për suksesin në punë

Mendojmë shumë për atë që kanë të përbashkët kolegët tanë më të mirë dhe më të suksesshëm ndër vite.

Më poshtë janë disa përfundime mbi të fshehtat e suksesit të tyre:

Të paguheni për të bërë çfarë ju pëlqen – Gjithçka është më e lehtë dhe e thjeshtë nëse ju pëlqen me të vërtetë kur bëni në pjesën më të madhe çfarë ju pëlqen

Jini më të mirët – Përpiquni të jeni më të mirët në punën tuaj. Ju kaloni 75 për qind të orëve të jetës duke punuar apo duke menduar për punën, pse të kënaqeni me pak?

Shërbejuni të tjerëve – Nëse bëhet fjalë vetëm për ju, do të bëni gjëra të gabuara për motive të gabuara. Jeta është e bosh, e padobishme vetëm.

Punoni me moral – Ndershmëria, përulësia, të qenët falënderues, puna e palodhur dhe nderi janë vlerat thelbësore të një jete profesionale të jetuar mirë.

Punoni me zgjuarsi – Kur punoni fort për gjëra të gabuara dhe të pavlera është kohë e humbur.

Studioni shumë – Mësoni të njihni detajet e vogla dhe tablonë panoramike të profesionit tuaj.

Njihni veten – Jini të vetëdijshëm për aftësitë dhe të metat tuaja. Është e vetmja rrugë për t’u përmirësuar.

Forcohuni – Rendimenti i duhur në punë është i pamundur pa marrëdhënie të shëndetshme, regjim ushqimor dhe ushtrime fizike dhe shpirtërore dhe vëmendje jashtë saj.

Festoni arritjet tuaja – Gjeni kohë për të festuar objektivat e arritur.

Mësoni nga disfatat – Gjërat me të vërtetë të mira shpesh zbulohen në momentet më të dhimbshme

Përfundimi – Kur ora ndalet, buzëqeshni me besim, duke ditur se kemi bërë mirë./axios/ 

Artikulli paraprakDetaje të plota nga projekti “Vizioni i Medinës 2030” i cili do të gjenerojë 93,000 vende pune
Artikulli tjetërPërparësitë dhe disavantazhet e menaxhimit sipas objektivave