Detaje të plota nga projekti “Vizioni i Medinës 2030” i cili do të gjenerojë 93,000 vende pune

Projekti Rua Al Madinah për të shtuar 37 milionë dollarë në buxhetin e shtetit si dhe do të krijojë 93,000 vende pune

Zhvillimi synon të pasurojë përvojën e vizitorëve për pelegrinët

Projekti do të shtrihet në 1.5 milionë metra katrorë, me 47,000 dhoma hoteli
RIADH: Princi i kurorës i Arabisë Saudite, Mohammed bin Salman, të mërkurën zbuloi masterplanin për projektin Rua Al-Madinah – një zhvillim mega të përziera të pasurive të paluajtshme në lindje të Xhamisë së Profetit.

Princi i kurorës, i cili është kryetar i Këshillit të Çështjeve Ekonomike dhe Zhvillimit dhe Fondit të Investimeve Publike, tha se projekti, në përputhje me Vizionin Saudit 2030, do të ndihmonte në rritjen e kapacitetit pritës për pelegrinët e Umres në 30 milionë gjatë viteve të ardhshme. , njoftoi Agjencia Saudite e Shtypit.

Projekti, i cili do të zhvillohet nga kompania në pronësi të PIF, Rua Al-Madinah Holding Co., do të shtrihet në 1.5 milionë metra katrorë – nga të cilat 63 për qind do të jenë hapësira të hapura dhe të gjelbra – dhe do të ketë 47,000 dhoma hoteli, thuhet në raport.

Ai gjithashtu do të mburret me nëntë stacione autobusi, një stacion metroje, pista për automjete vetë-drejtuese dhe parkim nëntokësor, të gjitha këto do të ofrojnë qasje të lehtë në xhami dhe në ndërtesat rezidenciale dhe tregtare përreth.

Përveç ofrimit të një morie mundësish pune, projekti synon të ngritë statusin e Medinës si një destinacion modern islam dhe kulturor për haxhilerët, duke përmirësuar cilësinë e jetës për banorët e qytetit.

Rua Al-Madinah Holding tha se përveçse do të ndihmojë në arritjen e qëllimeve të sektorëve të Haxhit, Umres dhe udhëtimit të përshkruara në Vizionin Saudit 2030, zhvillimi do të ringjallte trashëgiminë kulturore dhe arkitekturore të qytetit.

Projekti do të shfaqë shumë monumente historike që kanë një rëndësi të madhe për trashëgiminë e Profetit Muhamed dhe shokëve të tij, ndërsa trashëgimia unike e qytetit të shenjtë pasqyrohet në projektimin e të gjitha ndërtesave dhe objekteve.

Projekti Rua Al Madinah i nisur nga Princi i Kurorës Mohammed bin Salman do të shtojë 140 milionë SR (37.25 milionë dollarë) në produktin e brendshëm bruto të Arabisë Saudite pas përfundimit të tij, sipas CEO të tij.

Ahmad Al Juhani shtoi se projekti do të krijojë 93,000 mundësi pune direkte dhe indirekte, duke lejuar rekrutimet gjatë gjithë fazës së ndërtimit dhe zhvillimit deri në vitin 2030, raportoi Al Ekhbariya TV.

Projekti, i cili do të zhvillohet nga Fondi i Investimeve Publike të Mbretërisë, në pronësi të Rua Al-Madinah Holding Co., do të shtrihet në 1.5 milionë metra katrorë – nga të cilat 63 për qind do të jenë hapësira të hapura dhe të gjelbra – dhe do të ketë 47,000 dhoma hoteli.

E vendosur në lindje të Xhamisë së Profetit, projekti do të ketë gjithashtu nëntë stacione autobusësh, një stacion metroje, shina për automjete vetë-drejtuese dhe parkim nëntokësor për të siguruar qasje të lehtë në xhami dhe në ndërtimet rezidenciale dhe tregtare përreth.

Gjatë nisjes së projektit, princi i kurorës, i cili është kryetar i Këshillit të Çështjeve Ekonomike dhe Zhvillimit dhe PIF, tha se projekti Rua Al-Madinah do të ndihmojë në rritjen e kapacitetit pritës për pelegrinët e Umres në 30 milionë mbi vitet e ardhshme.

Rua Al-Madinah Holding tha se projekti do të ndihmojë në arritjen e qëllimeve të sektorëve të Haxhit, Umres dhe udhëtimit të përshkruara në Vizionin Saudit 2030, së bashku me ringjalljen e trashëgimisë kulturore të qytetit, sipas një raporti të Agjencisë Saudite të Shtypit.

Projekti synon gjithashtu ngritjen e statusit të Medinës si një destinacion modern islam dhe kulturor për haxhinjtë, duke përmirësuar njëkohësisht cilësinë e jetës për banorët e qytetit.

Projekti Rua Al Madinah do të shfaqë gjithashtu disa monumente historike që lidhen me trashëgiminë e Profetit Muhamed dhe shokëve të tij.

Raporti i SPA shtoi gjithashtu se trashëgimia dhe kultura unike e qytetit të shenjtë do të pasqyrohet në projektet e ndërtesave dhe objekteve në projekt./botaislame/

 

Artikulli paraprakSHBA: sa humbën super të pasurit në 8 minuta gjatë një fjalimi?
Artikulli tjetër10 urdhëresa për suksesin në punë