Prezantimi i biznesit tuaj

Shmangni këto gabime kur bëni prezantimin e biznesit tuaj

Çdo pronar biznesi vjen në një pikë ku mund të ketë nevojë për mbështetje nga investitorët. Burimet e investimeve nuk janë një pjesë e vështirë. Përpjekja për t’i bashkuar ato me konceptin tuaj mund të jetë e vështirë, veçanërisht kur po përpiqeni t’u tregoni atyre konceptin tuaj dhe se si ata mund t’ju bashkohen.

1. Nuk ka strukturë

Propozimi i shitjes duhet të jetë i lehtë për t’u ndjekur. Paramendoni leximin e një eseje me zë të lartë përpara një klase të tërë; duhet të ketë një pikënisje, mesi duhet të rrjedhë mirë dhe në fund me plotësimin e ndonjë shembulli shtesë. Mungesa e strukturës ose prezantimi shumë i ngadalësuar vetëm merr më shumë pyetje sesa përgjigje dhe është një reflektim i keq i biznesit tuaj. Nuk duhet të ketë vend për keqinterpretime, pasi prezantuesi duhet të ndërtojë një mesazh të qartë dhe logjik.

2. Duke mos ditur shumë për audiencën tuaj

Me gjithë informacionin e madh në mediat sociale dhe LinkedIn, nuk ka asnjë justifikim për të mos bërë një hulumtim të plotë të investitorëve. Mblidhni më shumë informacione që mund të jenë të  dobishme për vendimin e tyre. Madje shtoni disa njohuri  në prezantim për të treguar se jeni duke bërë detyrat e juaja. Kjo do të ju ndihmojë kur keni një bisedë serioze në tryezë dhe ata ka mundësinë që t’ju pyesin për detyrat dhe financat e biznesit.

3. Shumë detaje

Marty Fukuda, ish-shefi operativ i H2 Publishing dhe një biznesmen i vetëshpallur, tha: “Nëse je me fat që të jesh përballë një investitori të mundshëm ose një personi me shumë ndikim, ai person ka të ngjarë të ketë një afat të definuar. Dhënia e shumë informacioneve vetëm komprometon qartësinë dhe mund të errësojë pikat tuaja kryesore. “Sigurohuni që t’i jepni vetes kohë të mjaftueshme për argumentet tuaja kryesore dhe shmangni hyrjen në detaje.”

4. Prezantimi në terren të improvizuar

Do të ketë ditë kur kërkimi në terren do të duhet të bëhet në vend, pasi investitori juaj i mundshëm qëndron pranë jush, gati për t’u larguar. Takimet më të rëndësishme që do të keni ndonjëherë nuk do të jenë të planifikuara. Jini gjithmonë të përgatitur për një prezantim të shpejtë në një moment. Praktika është e përsosur, kështu që prezantimi juaj i improvizuar pesë-minutësh duhet të jetë  gati sa herë që lind nevoja, siç mund të ndodhë në 10 minutat e ardhshme. A jeni gati?

5. Lejimi i refuzimit

Refuzimi në këtë punë nuk është i pazakontë. Do të gjeni shumë histori të njerëzve që janë refuzuar shumë herë përpara se të bënin një pushim të madh. Këmbëngulja është emri i lojës dhe ju jeni personi i parë që besoni në biznesin tuaj përpara se kushdo tjetër.

/studentet.mk/

Artikulli paraprakNjë e treta e misrit në botë mund të jetë në rrezik nga ndryshimet klimatike – Çfarë do mungojë tjetër në supermarkete?
Artikulli tjetër20 sekretet që banka juaj nuk dëshiron që ju t’i dini!