GAP: 104 euro më shumë kosto e blerjes së shportës me artikuj të njejtë krahasuar me vitin 2021 (FOTO)

104 euro më shumë i është dashur të paguajë një familjeje 5-anëtarëshe në qershor të këtij viti, për shërbimet dhe blerjet e njëjta që ka bërë në Kosovë në janar të vitit 2021.

Këtë përfundim e ka nxjerrë Instituti GAP në bazë të çmimeve të atëhershme dhe çmimeve të qershorit të vitit 2022, sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës.

Sipas GAP-it, nga 670 euro në 774 euro janë ngritur çmimet e shërbimeve dhe blerjeve të ndryshme për një vit e gjysmë.

Në këto shërbime dhe blerje përfshihen ushqimi dhe pijet joalkoolike, pijet alkoolike dhe duhani, veshjet dhe këpucët, shëndetësia, strehimi, uji, rryma e shumë të tjera.

Rritja më e madhe shihet të ketë ndodhur në 5 muajt e fundit.

Çmimet e transportit, ushqimeve dhe pijeve joalkoolike, restoranteve dhe hoteleve janë ato që janë rritur më shumë, duke iu referuar grafikës së publikuar nga GAP.

Artikulli paraprakMërgata që nga pavarësia e Kosovës dërgoi mbi 13 miliardë euro
Artikulli tjetërRaporti i ri tregon: Bota rihyn në epokën e qymyrit