Ventilatori Gann është një mjet analize teknike që përbëhet nga linja trendi me kënde të ndryshme prirjeje. Një linjë tradicionale e tendencës së aksioneve është një linjë që lidh të paktën dy pika. Tifozja Gann nuk ndjek rregullat tradicionale të paraqitjes. Grafiku në këtë rast rregullohet nga këndet në lidhje...
Çmimet në Kosovë janë rritur edhe në muajin janar, krahasuar me muajin dhjetor të vitit që shkoj. Inflacioni mujor i matur nga indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit ishte 0.9% në muajin janar të këtij viti. Ndërkohë, norma vjetore e inflacionit e matur në muajin janar 2023 krahasuar me...
Çmimet e ushqimeve për produktet kryesore shtëpiake janë rritur me një ritëm alarmant, por çmimi i vezëve është rritur “deri në qiell”. Dhe rritja e çmimit të vezëve në Walmart, Costco, Aldi dhe dyqane të tjera në SHBA, po shkakton një dëmtim të madh në buxhetet e familjeve, shkruan Business...
Anarki dhe kaos po mbretëron edhe këtyre ditëve në fushën e çmimeve. Tregtarët e pandërgjegjshëm dhe të papërgjegjshëm të Kosovës, po ngarendin të shftytëzojnë situatën, përqendrimin e krerëve shtetërorë në gjendjen aktuale politike dhe mosangazhimin total, neglizhencën e paparë të autoriteteve në krye të shumë digastereve kompetente, si pasojë...
Pas Malit të Zi, Kosova ka pjesëmarrjen më të lartë të burimeve të ripërtëritshme të energjisë në ngrohje dhe ftohje në vitin 2021, theksojnë të dhënat e Eurostat për vitin 2021. Përveç sistemeve tjera të ripërtëritshme dhe pa ndotje, këto të dhëna përfshijnë edhe drurin, peletin si dhe burime tjera...
Viti 2022 është shënuar si viti më produktiv për sektorin bankar në Kosovë. Bankat komerciale që operojnë në vend, kanë arritur të gjenerojnë fitime rekorde gjatë tërë vitit 2022, me ç’rast vetëm nga janari deri në muajin dhjetor, të njëjtat kanë arkëtuar gjithsej 140.3 milionë euro profit neto. Kjo...
Tre vitet e fundit pagat në vendet e rajonit janë rritur me ritme shumë më të shpejta sesa në Kosovë e Shqipëri, duke thelluar diferencën mes të ardhurave që merr një punonjës në Serbi, Maqedoni të Veriut, Mal të Zi dhe Bosnjë Hercegovinë, në krahasim me një shqiptar. Agjencia e...
Kamata gati dyshifrore po aplikojnë disa banka në Kosovë, pas rritjes së normave të interesit nga Banka Qendrore Europiane. Siç është paralajmëruar tashmë, politikat monetare të disa bankave qendrore i janë kundërpërgjigjur rritjes së inflacionit përmes rritjes së normave bazë të interesit. Kjo tashmë është reflektuar edhe në Kosovë. Buletini...
Instituti GAP ka publikuar një fotografi, ku janë renditur 10 vendet partnere të Kosovës në tregti për eksport dhe import. Vendi ku Kosova eksporton më së shumti janë Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Kurse, Kosova importon më së shumti nga Turqia. Vendet e tjera në të cilat ka eksportuar Kosova janë Maqedonia,...
Një përqindëshi më i pasur në botë kanë rrëmbyer gati dy të tretat e pasurisë së re prej 42 trilion dollarësh të krijuar që nga viti 2020, tha Oxfam në një raport të ri të publikuar që përkon me takimin vjetor të Forumit Ekonomik Botëror (WEF) në Davos, Zvicër. Sipas...