“Fitova 245 mijë dollarë në muaj”: Ky 29-vjeçar u refuzua nga 15 shkolla mjekësore, tani ai drejton një biznes prej 1.5 milionë dollarë!

Kjo është eksperienca dhe historia e një 29 vjeçari i cili pas disa përpjekjesh biznesi, më në fund gjeti diçka që funksionoi: Postimi i këshillave financiare në YouTube, Instagram dhe TikTok. Në vitin 2021, biznesi tij i krijimit të përmbajtjes solli 1.5 milionë dollarë të ardhura.

Si ndërtoi ai një biznes prej 1.5 milion dollarë në vit?!

Ai filloi të postonte në YouTube që nga viti 2006, por përmbajtja ishte e rastësishme dhe jokonsistente. Kështu që vendosi t’i përmbahem temës që e emocionoi më shumë: paratë. Në vitin 2018, ai krijoi një kanal të ri në YouTube dedikuar këshillave financiare dhe postonte pothuajse çdo ditë, si dhe në Instagram dhe TikTok.

Videot e tija të para morën rreth një duzinë shikimesh secila, gjysma e të cilave ishin nga nëna ime. Por në prill 2020, rreth një muaj pasi Covid-19 u shpall një pandemi, ai vuri re një rritje të interesit rreth përmbajtjes së lidhur me stimulimin. Atë muaj, ai postoi 20 video në YouTube rreth përpjekjeve stimuluese dhe ndihmuese. Një nga videot u bë virale duke fituar 10,078 dollarë të ardhura nga reklamat dhe 30,300 abonentë.

Në maj, ai psotoi 19 video dhe bër 15,791 dollarë të ardhura nga reklamat ndërsa në qershor, arriti marrëveshjen e tij të parë të sponsorizimit me Foundr, një kompani arsimore në internet; ata paguanin 250 dollarë për të krijuar një postim në TikTok.

Deri në nëntor, pasi siguroi një marrëveshje tjetër partneriteti dhe arriti rreth 200,000 abonentë, vendosi të nis kursin e tij të parë në internet duke i mësuar njerëzit se si të fillojnë kanalet e tyre të suksesshme në YouTube. Në vitin 2021, shtoi marketingun e filialeve në rrjedhat e tij të të ardhurave. Ai thotë se ka bërë 86,000 dollarë në janar, më pas u rrit në një mesatare prej 150,000 dollarë në muaj në 2021.

Ja se si e ka ndërtuar ai secilën prej rrjedhave të të ardhurave:

  1. Marketing Affiliate: 40% e të ardhurave mujore

Me marketingun e filialeve, ai fito komision për promovimin e produktit ose shërbimeve të një marke tjetër. Ai poston lidhje shoqëruese në përshkrimet e videove të mia në YouTube dhe në faqen time të internetit, më pas paguhem sa herë që dikush drejtohet në faqen e produktit të një marke ose bën një blerje.

Për të bërë të ardhura pasive përmes marketingut të filialeve, duhet të përfshini lidhje në përmbajtjen e synuar në një vend që njerëzit po kërkojnë. Kjo mund të çojë në klikime për muaj të tërë, madje edhe shumë kohë pasi të keni postuar. Për shembull, ai lidh titrat bazuar në termat e kërkimit të njohur, të cilat i gjen duke përdorur mjetin Google Trends.

Ai merr shumicën e marrëveshjeve të filialeve përmes platformave të menaxhimit të partneritetit si Impact Radius, Partnerstack dhe Share-A-Sale. Krijuesit me çdo madhësi të audiencës mund t’i përdorin këto faqe interneti për të gjetur dhe për t’u bashkuar me programet e lidhjeve të filialeve.

  1. Sponsorizimet e markave: 25% e të ardhurave mujore

Me sponsorizimet e markave, kompanitë në thelb e paguajnë për t’i përmendur ato në një nga videot e tija ose në faqen e tij të internetit. Markat zakonisht e kontaktojnë nëpërmjet adresës së emailit në profilin e YouTube, por ai gjithashtu punon me agjenci si Spacestation për të siguruar më shumë sponsorizime. Gjatë procesit të negociatave, kujtojini markave pse ajo audiencë është e vlefshme për ta.

  1. Reklamat në YouTube: 25% e të ardhurave mujore

Ai bën një të katërtën e të ardhurave nga reklamat e YouTube Adsense që shfaqen para ose gjatë videove të tij në YouTube. Për t’u bashkuar me këtë program, duhet të keni të paktën 1000 abonentë dhe 4000 orë kohë shikimi në 12 muajt e fundit. Pasi të jeni pjesë e programit, është e rëndësishme të postoni vazhdimisht dhe të krijoni video bazuar në atë që audienca juaj reagon mirë.

  1. Shitjet e kurseve online: <5% e të ardhurave mujore

Kurset e tij “Akademia e YouTube me 6 figura” dhe “Klasa Master i Markës Personale” mbahen të dyja në Kajabi. Këto kurse morën muaj planifikimi, kërkimi, filmimi dhe montimi. Për Akademinë e YouTube, përvijoi atë që do të mësonte në çdo video duke përdorur Notion, një mjet organizimi i hapësirës së punës në internet, më pas krijoi rrëshqitje për t’u luajtur gjatë çdo videoje në Keynote. Ju desh një javë për të filmuar më shumë se 100 video, të cilat i modifikoi vetë duke përdorur Final Cut Pro X. Prej aty, organizoi videot në Kajabi dhe filloi të tregtoi kursin në YouTube, TikTok dhe Instagram. Ai nuk shpenzon para për reklama.

  1. Coaching: <5% e të ardhurave mujore

Ai takohet me klientët një për një për t’u konsultuar se si t’i bëjnë bizneset e tyre më të suksesshme. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për t’u lidhur me audiencën dhe për t’i njohur ata në një nivel individual. Seancat e tij të coaching bëhen përmes Zoom, i cili i lejon të takohet me këdo nga kudo në botë. Ai paguan 500 dollarë për seancë 60-minutëshe. /cnbc/

Artikulli paraprakA e dini se cila është valuta më e fortë në botë? Nëse mendoni se është dollari amerikan, gaboheni!
Artikulli tjetërNjohja e konsumatorit – Një mjet marketingu