Njohja e konsumatorit – Një mjet marketingu

Konsumatori është personi më i rëndësishëm në botën tuaj të biznesit. Nuk duhet të mashtrojmë veten se kjo nuk është e vërtetë. Konsumatori ideal I biznesit tuaj  e bën biznesin  tuaj real, pra të funksionojë ose të mbijetojë në treg.

Ky mjet marketingu do të flasë për diçka krejtësisht të ndryshme, e kjo është njohja  me klientët tuaj aktualë dhe potencialë. Detyra juaj si sipërmarrës është ta vendosni këtë aktivitet si pjesë integrale të kalendarit tuaj vjetor të marketingut dhe duhet të jetë gjithmonë pjesë e të gjitha aktiviteteve tuaja të marketingut.

Hulumtimi si bazë për ndërgjegjësimin e konsumatorëve

Gjithmonë do të keni nevojë për kërkime për të zbuluar diçka, domethënë për të ditur diçka. Pra, për të njohur më mirë klientin tuaj ideal, do t’ju duhet të bëni kërkime të duhura.

Biznesi juaj do të ketë sukses vetëm nëse ju ofroni atë që klientët tuaj me të vërtetë duan të blejnë, dhe ju do të dini se çfarë duan ata vetëm nëse i njihni mjaft mirë. Dhe do t’i njihni mjaft mirë nëse i njihni:

  • Ndjenjat
  • Frustrimet
  • Besimet dhe
  • Dëshirat e tyre

Si ndihen ata për çështje të caktuara në lidhje me problemet që zgjidh biznesi juaj? Çfarë i bën ata më të frustruar dhe është e lidhur me problemet që zgjidh biznesi juaj? Cilat janë bindjet e tyre në lidhje me problemet që zgjidh biznesi juaj? Cilat janë dëshirat e tyre për problemin që kanë dhe që do të duhet të zgjidhë biznesi juaj? Këto janë disa nga pyetjet që do t’ju duhet t’i përgjigjeni.

Ka dy mënyra globale për të njohur klientët tuaj idealë.

Pyetni konsumatorët aktualë.

Ndiqni pyetjet e klientëve të mundshëm kur ata i bëjnë.

Asnjëherë mos prisni të gjeni përgjigje të plota për këto pyetje. Mos harroni se ju jeni një sipërmarrës dhe merrni vendime bazuar në informacione dhe të dhëna jo të plota. Mjafton të dilni me shenja në bazë të të cilave do të keni një imazh cilësor të klientëve tuaj aktualë dhe të ardhshëm. Është detyra juaj të zbuloni se çfarë është dhe ta realizoni atë.

Ofertë e vërtetë dhe mjet i vërtetë marketingu

Duke njohur mirë klientët tuaj aktualë dhe të ardhshëm, ju si sipërmarrës do të jeni në gjendje të përgatisni një ofertë reale dhe të përdorni mjetet e duhura të marketingut për ata klientë idealë. Ju do të dini se çfarë dëshironi dhe do të njihni ata që duan, kështu që do të jeni në gjendje të shfrytëzoni sa më shumë nga ajo njohuri e juaja. Nëse klienti juaj ideal nuk dëshiron të telefonojë, ju nuk do të telefononi, por do të përdorni një mjet tjetër marketingu. Ky është gabimi më i madh i bizneseve tona. Duhet ta dini se nuk është e lehtë të jesh një sipërmarrës që do t’i harmonizojë këto gjëra.Pse të shpenzosh para për diçka që nuk funksionon?

STUDENTET.MK

Artikulli paraprak“Fitova 245 mijë dollarë në muaj”: Ky 29-vjeçar u refuzua nga 15 shkolla mjekësore, tani ai drejton një biznes prej 1.5 milionë dollarë!
Artikulli tjetërCilat janë vlerat e punës ?