A e dini se cila është valuta më e fortë në botë? Nëse mendoni se është dollari amerikan, gaboheni!

Dollari amerikan nuk është valuta më e fortë në botë. Edhe pse monedha e përdorur në Shtetet e Bashkuara konsiderohet si valuta më e rëndësishme dhe merret si pikë reference në shkëmbime, ekzistojnë edhe të tjera që kanë një pozicion shumë të fortë.

Në vend të parë është Dinari kuwaitian (KWD).

I prezantuar në vitin 1961 si zëvëndësues i Rupisë së Golfit, Dinari i Kuwaitit konsiderohet si monedha më e fortë në botë. 1 dinar këmbehet me më shumë se 3 dollarë.

E nëse e llogarisim me lekë, 1 dinar kushton më shumë se 370 lekë. /scan/

Artikulli paraprak5 mënyra për të shprehur mirënjohje në punë
Artikulli tjetër“Fitova 245 mijë dollarë në muaj”: Ky 29-vjeçar u refuzua nga 15 shkolla mjekësore, tani ai drejton një biznes prej 1.5 milionë dollarë!